Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Matić je neodgovoran'

Karamarko podržao prosvjednike pred Ministarstvom branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko došao je danas zajedno s glavnim tajnikom stranke Milijanom Brkićem pred Ministarstvo branitelja podržati prosvjednike koji od ponedjeljka traže smjenu ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića.

Došao sam podržati branitelje, izjavio je Karamarko novinarima ustvrdivši kako njegov dolazak nije politički motiviran. "Nije me briga za političke poene, dolazim ovdje kao Tomislav Karamarko koji je pripadao policijskim braniteljima", rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oglasili se na stranicama Ministarstvo branitelja: Nema ukidanja prava niti smanjenja mirovina Slika nije dostupna Drugi dan prosvjeda FOTO Prosvjed branitelja: 'Ne mičemo se dok se ne ispune naši zahtjevi za smjenama'

"Moj dolazak ovdje motiviran je mojim odnosom prema braniteljima koje iskreno štujem. U konačnici i sam pripadam toj kategoriji. Štujem sve što su napravili za Republiku Hrvatsku, suosjećam s njima u svemu onome što osjećaju, jer osjećaju da se dezavuira i podcjenjuje sve ono za što su se borili", kazao je Karamarko dodavši kako je također došao izraziti sućut obitelji Nevenke Topalušić, koja je preminula tijekom prosvjeda.

Branitelji HSS-a: Matićeva ostavka bila bi samo mala satisfakcija

Također je optužio vlast da zbog nje Hrvatska danas "nije onakva za kakvu su se branitelji borili", te je odbacio tvrdnju ministra Matića da HDZ upravlja prosvjednicima. "Kao i ostalo, kad je u pitanju gospodarstvo ili bilo što što loše rade, a loše komuniciraju i s ovim ljudima koje trebaju cijeniti i poštivati, oni uvijek krivicu bacaju na HDZ", rekao je Karamarko.

Matića je nazvao "vrlo neozbiljnim i neodgovornim", a vladajućima je poručio neka dođu među prosvjednike "puni poštovanja prema ovim ljudima i neka razgovaraju s njima, neka ih pogledaju u oči".

Nakon što je zapalio svijeću za preminulu Nevenku Topalušić i kratko porazgovarao s nekim prosvjednicima Karamarko je otišao s platoa pred Ministarstvom branitelja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene