Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka na Facebooku

Karamarko osudio holokaust i izrazio pijetet žrtvama nacističkog i svih totalitarnih režima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a u statusu na Facebooku osudio je sve progone i likvidacije na nacionalnoj, vjerskoj i političkoj osnovi koje su u 20. stoljeću provodili totalitarni režimi.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u nedjelju se na svojem službenom Facebook profilu obratio porukom u povodu 70. obljetnice proboja logoraša iz ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac, snažno osudivši holokaust te izrazivši duboki pijetet svim žrtvama nacističkog i svih totalitarnih režima.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Lovro Krnić SUOČAVANJE S PROŠLOŠĆU Zatajeni Zagreb - Crna Katica i predivan park koji skriva mračnu tajnu: ''Do prije nekoliko godina ni policija nije znala...''

Krikovi koje je tada čula i danas joj odzvanjaju

'Na današnji dan, kada obilježavamo proboj logoraša iz ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac, još jednom snažno osuđujem holokaust i izražavam duboki pijetet svim žrtvama nacističkog režima, uključujući i one pale u vrijeme NDH. Isto tako osuđujem sve progone i likvidacije na nacionalnoj, vjerskoj i političkoj osnovi koje su u 20. stoljeću provodili totalitarni režimi - nacistički, fašistički i komunistički', naveo je predsjednik HDZ-a Karamarko.

 

[70. OBLJETNICA PROBOJA U JASENOVCU] Na današnji dan, kada obilježavamo proboj logoraša iz ustaškog koncentracijskog...

Posted by Tomislav Karamarko HDZ (official) on Sunday, 26 April 2015

Obilježavanje 70. obljetnice proboja zatočenika iz logora Jasenovac

Sedamdeseta obljetnica proboja zatočenika iz koncentracijskog logora Jasenovac održana je u nedjelju u Spomen-području Jasenovac.

Ujutro 22. travnja 1945. godine oko 600 zatočenika, od preostalih 1.073 muških zatočenika, predvođeno Antom Bakotićem pokušalo je bijeg iz logora, a proboj je preživjelo njih 90. Preostale zatočenike ustaše su ubili i spalili zajedno sa logorskim objektima. Isti dan proboj su pokušali i zatočenici iz radne grupe Kožara, smještene u središtu Jasenovca, pri čemu je od 167 zatočenika proboj preživjelo njih 12.

Počast žrtvama logora Jasenovac, uz preživjele logoraše, predstavnike državnog vrha - premijera Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, izaslanika predsjednice Republike Branka Lustiga, predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca i ministara - došli su odati predstavnici političkih stranaka, predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista, stranih veleposlanstava te izaslanik pariškog Memorial De La Shoah iz Pariza, kao i izaslanik United States Holocaust Memorial museum iz Washingtona Steven Luckert. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene