Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Slike su bile jake'

Karamarko: Jelić nije pretjerao s usporedbom MPO-a i Jasenovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ustvrdio je da potpredsjednik stranke Damir Jelić nije pretjerao kada je Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji usporedio s Jasenovcem i Bleiburgom.

'On je upotrijebio neke jake slike, vjerojatno je bio ponukan samim zakonom koji je protiv života', rekao je novinarima Karamarko u Saboru, ustvrdivši da su slike bile jake i da Jelić nije pretjerao.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Slika nije dostupna Nakon Jasenovca i Bleiburga Potpredsjednik HDZ-a: Najgore je kad muškarac abortira!

>> HDZ zakon umjetnoj oplodnji izjednačio s Jasenovcem i Bleiburgom

Karamarko je kazao kako je to Jelićev stav te da ne može ni jednom od članova govoriti što će govoriti.

Podsjetivši kako je i papinski nuncij zatražio da se taj zakon ne izglasa, Karamarko je kazao da je Jelić kao praktični vjernik izrekao to kako je izrekao.

Upitan hoće li HDZ pokrenuti inicijativu i za zabranu abortusa s obzirom da je i to protiv života, predsjednik HDZ-a je rekao da je o tome još prerano govoriti.

'Vi znate da smo mi konzervativna, desničarska stranka, koja zauzima i centar s tim da imamo stajališta koja ima većina pučkih stranaka u Europi', kazao je Karamarko.

Dodao je da HDZ ima istovjetne stavove s crkvom i da će svi oni koji će ići na to da Zakon o pomognutoj oplodnji ne prođe, odnosno da ga se jednog dana sruši, imati njihovu potporu.

Predjsednik HDZ-a je najavio da će u nastavku rada Sabora na jesen biti puno aktivniji i žešći.

HDZ je, kazao je Karamarko, bio pasivan dok se brinuo oko stranačkih izbora, ali je stanje u posljednjih mjesec dana bitno drugačije.

>> Kritika HDZ-u zbog 'spavanja' u oporbi

Kad je riječ o radu na zakonima, HDZ nije zadovoljan radom vlasti koja se, po Karamarkovom mišljenju, gotovo šest mjeseci bavila izvješćima za prošlu i pretprošlu godinu i na taj način kupovala vrijeme da bi na kraju u tjedan dana ugurala toliko bitnih zakona kako bi prošli.

Ocijenio je da to nije demokratski ni korektno prema hrvatskoj javnosti, a da se HDZ stavlja u nezgodnu poziciju u kojoj zakonske prjedloge dobiva sat vremena prije sjednice.

Za curenje iskaza koji je Petar Čobanković dao u USKOK-u, Karamarko je rekao da je to stalni problem. 'Mi to već gledamo godinama, mnogi interesantni tekstovi svjedočanja i iskaza cure u javnost i to u sasvim određene medijske kuće', kazao je.

Za navodni iskaz po kojem je Čobanković rekao da se bojao tadašnjeg premijera Ive Sanadera, Karamarko je rekao da svatko ima mjeru do koje sluša šefa, ali da u momentu kad zapovjed tjera u bezakonje tu prestaje i otkazuje se poslušnost. Najavio je da će razgovarati s Čobankovićem. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene