Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europljani, ali i Hrvati

Karamarko: Hrvati u EU s punim imenom i prezimenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko istaknuo je prilikom današnjeg svečanog obilježavanja 23. obljetnice osnutka HDZ-a kako je vrijeme da u EU uđemo s punim imenom i prezimenom - a to ime i prezime ispisivali su dr. Franjo Tuđman, HDZ i hrvatski branitelji, a ne nikakav Josip Broz Tito.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko istaknuo je prilikom današnjeg svečanog obilježavanja 23. obljetnice osnutka HDZ-a kako je vrijeme da u EU uđemo s punim imenom i prezimenom - a to ime i prezime ispisivali su dr. Franjo Tuđman, HDZ i hrvatski branitelji, a ne nikakav Josip Broz Tito.

'Jesmo Europljani, ali smo Hrvati s dubokim korjenima u europskoj povijesti i povijesti ovog teritorija, borili smo se za svoju zemlju i to ćemo i dalje raditi', rekao je Karamarko na svečanosti održavnoj u prostorima NK Jarun, gdje je prije 23 godine utemeljena Hrvatska demokratska zajednica na čelu s dr. Tuđmanom.

Karamarko je ocijenio da je najveći problem HDZ-a što su, kako je kazao, dopustili da tzv. ljevičari koji to zapravo nisu, protegnu 'svoju ideološku supstancu' kao nekakve opće vrijednosti koje bi trebalo slijediti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

>> HDZ slavi obljetnicu bez Kosor: 'To je nastavak ponižavanja'

'Doživjeli smo najperverzniju političku inverziju da je dr. Tuđman proglašavan diktatorom, a oni koji su gradili svoju karijeru na hrvatskoj muci 70-tih godina, proglašavani su 'očevima hrvatske demokracije' - i to smo mi dopustili', kazao je predsjednik HDZ-a Karamarko.

'Gdje smo bili kada se to događalo? Gdje smo bili kada se događao famozni proces 'detuđmanizacije' u stranci, koji samo što nije bio i programatski reguliran?', zapitao je Karamarko poručivši kako je toga dosta.

Aktualnu hrvatsku vlast nazvao je 'nenarodnom', rekavši kako nije sposobna napraviti ništa na gospodarskom planu dok, kako smatra, na ideološkom i moralnom radi sve da rastoči vrijednosti stvorene 90-tih godina s uspostavom samostalne Republike Hrvatske.

'S kojim guštom oni skidaju pokroviteljstvo s Bleiburga; i kažu da neće graditi Pelješki most i neće da postoji teritorijalni kontinuitet hrvatske države', rekao je Karamarko, dodavši kako im to neće uspjeti.

Vratit ćemo pravu autentičnu Hrvatsku u HDZ, a HDZ ćemo vratiti hrvatskom narodu i ne bojim se za budućnost ove stranke, istaknuo je predsjednik HDZ-a.

>> Karamarko o odlasku na Euro: 'Nisam baš nešto pri lovi'

'Ono što mora biti čvrsto kao armirani beton je naša ljubav prema Hrvatskoj, naš odnos prema neovisnosti, odnos prema dr. Franji Tuđmanu i njegovom političkom učenju, odnos prema Domovinskom ratu i odnos prema našim poginulim. Ako se tu složimo brzo ćemo se svi opet naći na okupu', kazao je Karamarko, pozvavši sve bivše članove koji su izišli iz HDZ-a, kao i nove članove da uđu u stranku te da svi zajedno 'zbiju glave'.

'Mi se moramo izboriti za Hrvatsku jer Hrvatska može biti vrlo lako ugrožena', dodao je.

Karamarko je ocijenio da je u protekle 23 godine koliko je proteklo od osnutka HDZ-a, ta stranka i pored svih propusta koje je imala, obavila sve zadaće koje je trebala obaviti, poručivši okupljenima kako su HDZ, dr. Franjo Tuđman i oni koji su u jarunskoj baraci nazočili prije 23 godine utemenju HDZ-a, 'zlatnim slovima upisani u hrvatsku povijest'.

'U temeljima HDZ-a su časni ljudi - od Franje Tuđmana, Vladimira Šeksa, Marka Veselice, Hrvoja Šošića, Petra Šegendina i drugih', naglasio je predsjednik Kluba utemeljitelja stranke, Đuro Perica, dodavši kako ima osjećaj da će HDZ s novim vodstvom zaploviti vodama svojih utemeljitelja.

'Nakon ovih što kukuriču i nose makarkakva jaja, siguran sam da ćemo opet na vlast, i nadam se da nam se nikada više neće dogoditi netko tko će baciti ljagu na HDZ. Veseli me plovidba broda HDZ-a u mirnu luku koja će znati kako urediti ne samo stranku već i državu', kazao je Perica.

Jedan od utemeljitelja stranke, koji više nije član HDZ-a, a bio je na svečanosti oblježavanja 23. obljetnice stranke, je i Ivan Vekić koji je predsjedniku stranke Karamarku poručio da ne gubi dragocjene ljude za račun onih koji će doći u 'drugom ešalonu' i dodvoriti se onima koji su moćni.'Hrvatska ne želi gospodare već sluge koji će se boriti za nju', naglasio je Vekić.

U sklopu svečanosti polaznicima političke akademije Zaklade Hrvatske državnog zavjeta dodjeljena su uvjerenja o završetku programa, a na stadionu NK Jarun odigrana je utakmica juniora i seniora HDZ-a. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene