Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ocijenio je

Karamarko: Bez HDZ-a ova zemlja bi bila krhotina Jugoslavije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je danas u Drnišu da bi bez te stranke ova zemlja bila samo krhotina Jugoslavije, što neki i žele, te je ponovio da se HDZ dignuo iz pepela, o čemu svjedoči oko 9000 novih članova u posljednjih godinu dana.

"HDZ je stožerna, domoljubna i državotvorna stranka. To je ono što ljudi prepoznaju od Dubrovnika, Vukovara, pa i do Istre, a što smo se uvjerili ovih dana kroz neposredni kontakt s građanima. I da nema HDZ-a, po ideološkoj i idejnoj supstanciji ova zemlja bi bila samo krhotina Jugoslavije, i to je ono što neki žele, tzv. ljevičari i tzv. socijalna demokracija koja je daleko od ovih principa koje mi zastupamo i za to je bitno da je ova stranka opstala", rekao je Karamarko nakon sastanka s vodstvom HDZ-a Drniša i kandidatom za drniškoga gradonačelnika Josipom Begonjom.

"Nakon provalije na parlamentarnim izborima, uspjeli smo se dignuti iz pepela i okupljati naše članstvo na domoljubnim principima, od lanjskog svibnja u HDZ se učlanilo oko 9000 članova, a svi oni koji misle biti veliki Hrvati i veliki HDZ-ovci, a misle krasti i stavljati svoje interese ispred državnih neće moći egzistirati u Hrvatskoj demokratskoj zajednici", poručio je novoprimljenim drniškim članovima predsjednik Karamarko, koji vjeruje da će stranka ostvariti pobjedu najprije na lokalnim, a zatim i na parlamentarnim izborima.

Predsjednik HDZ-a, nakon sastanka s vodstvom lokalnoga HDZ-a, novim je članovima uručio članske iskaznice, a riječ je o 50 novih članova, mahom mladih školovanih Drnišana koji su u zadnjih sto dana pristupili HDZ-u.

>>
Karamarko: I u tzv. tuđim tvrđavama HDZ će promijeniti strukturu vlasti

"Osobit je trenutak u kojem vi ulazite u HDZ. Vi ste ovo novo vrijeme što je došlo za HDZ i za Hrvatsku, vi ste ta nova i čista snaga", rekao je novoprimljenim članovima Karamarko i dodao kako je HDZ tijekom 20 godina imao svoje uspone i padove, a novo vodstvo u zadnjih godinu dana radi na vraćanju HDZ-a njegovim korijenima, poštenju i domoljublju.

Dodao je da su Drnišani 'dali vjetra u leđa' toj stranci pobjedom na prijevremenim siječanjskim izborima za drniškoga gradonačelnika, kada su 65 posto glasova dali kandidatu HDZ-a.

Broj članova HDZ-a u gradu Drnišu, kažu u stranci, od zadnjih lokalnih izbora povećan je za više od 30 posto, najbrojnija su drniška politička opcija s 1037 članova i očekuju uvjerljivu pobjedu na izborima za 11 dana.

Osim Karamarka, u Drnišu su boravili i predsjednik šibensko-kninske Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Ante Kulušić, saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev, članica Predsjedništva stranke Josipa Rimac, koja je ponovno kandidirana za kninsku gradonačelnicu, te šibensko-kninski župan Goran Pauk, koji je ponovno HDZ-ov kandidat te tu dužnost. (Hina)

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava predao liste za EU parlament Iz minute u minutu Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene