Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se i Karamarko

'Ako je vjeronauk izborni predmet, zašto ne bi bio i zdravstveni odgoj?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I predsjednik HDZ-a se oglasio o novom školskom predmetu, oko kojega se već danima prepucavaju Crkva, neke nevladine udruge i vladajući.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko založio se da zdravstveni odgoj u školama bude izborni predmet, a vladajuće je nazvao "zanesenjacima socijalističke ideologije".

"Predložit ćemo da i to bude izborni predmet. Ako je vjeronauk, zašto i zdravstveni odgoj ne bi bio izborni", istaknuo je Karamarko na večerašnjoj proslavi 23. obljetnice osnutka zagrebačke organizacije HDZ-a, održanoj u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Vladajuće je nazvao "zanesenjacima socijalističke ideologije", ocijenivši kako Vlada RH s hrvatskim biskupima razgovara imperativnim tonom koji ne dopušta dijalog te da nameće odgoj koji je protivan svjetonazoru većine roditelja.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Zoran Milanović i Andrej Plenković - 2 "Koji bijedni spin" HDZ žestoko uzvratio: "Baćuška Milanović, vrhovni lažljivac, neće otkriti od koga je uzimao novac"

>> 'Mene žele sotonizirati, a od djece napraviti zombije'

Komentirajući nedavnu objavu Registra hrvatskih branitelja, predsjednik HDZ-a Karamarko je zatražio da se objavi i "lista četnika koji su izvršili agresiju na Hrvatsku i koji su abolirani, što je apsurd". Založio se i za objavu liste boraca NOB-a, ustvrdivši kako je svake godine sve više onih koji primaju mirovine s tog osnova, te da ih je trenutačno 62.000. "Ajmo objaviti i tu listu, pa da vidimo tko je potukao Nijemce '45.", kazao je Karamarko.

Predsjednicima države i Vlade, Ivi Josipoviću i Zoranu Milanoviću, zamjerio je što su ignorirali obljetnicu smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. "Nije im se dalo ni glumiti, jer Hrvatsku nikad nisu željeli ni voljeli, a danas imaju želju kreirati Hrvatsku", ocijenio je Karamarko. "Njih će narod pamtiti po tome što su HDZ proglasili strankom opasnih namjera, što su 25. lipnja 1991. napustili sabornicu u trenutku stvaranja hrvatske države, što su otvorili rat protiv Crkve i što nameću svoju volju, kao u prijašnjim vremenima, glumeći pri tom Europejce", kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Članovima HDZ-a je poručio kako je vrijeme da se okupe, ocijenivši da je na djelu pokušaj vraćanja socijalističkih vrijednosti. Dodao je kako stotine ulica, trgova i riva u Hrvatskoj još uvijek "nosi ime zločinca Tita".

Zagrebačku organizaciju HDZ-a pozvao je da mobilizira sve snage za predstojeće lokalne izbore, ocijenivši kako je sramota što HDZ u hrvatskoj metropoli na izborima nosi tako mali postotak. "Od ovih izbora očekujemo kvalitativni pomak, a nakon toga slijede parlamentarni izbori, na kojima ćemo izbrisati crvenilo s Hrvatske", poručio je Karamarko.

Prisjećajući se 23 godine HDZ-a Karamarko je ocijenio da su neki stranku iskoristili kako bi "materijalno osigurali i praunuke", a bivšem vodstvu zamjera i što nije izvuklo pouke iz izbornog poraza 2000. godine.

Smatra da je od 2003., povratkom HDZ-a na vlast, podignuta razina kvalitete države, ali da je istodobno bilo i skandala, dok je u samom HDZ-u provedena 'detuđmanizacija' koju Karamarko naziva sramotnim procesom. Ponovno je najavio povratak HDZ-a Tuđmanovoj političkoj doktrini, ističući kako nije riječ o povratku u prošlost, nego da se stranka "vraća svom temelju". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene