Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi gaf

Kaptol umjesto Stepinca pokopao Bozanića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nedjeljog misnog slavlja u zagrebačkoj katedrali, Kaptol si je priuštio novi gaf.

Slavljem kojim je završeno obilježavanje 50. obljetnice smrti kardinala Alojzija Stepinca, Kaptol je napravio pogrešku koju obično žele prilijepiti svjetovnim medijima, piše portal Križ života.

Pročitajte i ovo Pravoslavci obilježavaju Božić - 6 Tradicija i običaji Pravoslavni vjernici slave Božić: Slavlje je veliko, a želje svima iste - zdravlje, mir, sreća i veselje Proslava Nove godine u svijetu - 5 Predivni prizori Pogledajte kako izgledaju slavlja Nove godine u svjetskim metropolama

U službenoj vijesti Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije, misno slavlje nije bilo povodom obilježavanja obljetnice mučeničke smrti kardinala Stepinca, već je 'završeno obilježavanje 50. obljetnice mučeničke smrti kardinala Josipa Bozanića o 12. obljetnici njegove beatifikacije u Mariji Bistrici'.

>> Bozanić: Bog uvijek treba imati prednost

Portal Križ piše kako Kaptol obično kritizira svjetovne medije optužujući ih da ne znaju pratiti crkvene događaje i da nedovoljno poznaju vjersku tematiku. Portal dodaje kako Kaptol od svjetovnih medija očekuje da se koriste njihovim informacijama koje su pune banalnih pogrešaka.

Ove godine tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije postrožio je pravila pa su u katedralu uvedeni službeni fotografi, a od novinara se traži akreditiranje za praćenje misnog slavlja. Portal Križ života piše kako ostalima ostaje internetska stranica Zagrebačke nadbiskupije koja bi trebala imati točne informacije, a ne krive poput ove da je kardinal Bozanić umro prije 50 godina te da je proglašen blaženim.

Iz odjela za odnosne s javnošću Zagrebačke nadbiskupije cijelo jutro pokušavamo dobiti komentar na ovu temu, no do sada nam se još nitko nije javio.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene