Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavili odgovor pa se predomislili

Kaptol šuti o Bozanićevom računu s milijunima u Vatikanskoj banci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O računu kardinala Josipa Bozanića u Vatikanskoj banci, Kaptol je i danas odlučio šutjeti.

Nakon što je Nova TV jučer poslala upit o računu kardinala i nadbiskupa zagrebačkog Josipa Bozanića na na kojem se nalaze milijuni, s Kaptola su nam usmeno najavili priopćenje koje je trebalo stići danas, no danas su se ipak predomislili.

Ostaje tako neodgovoreno koliko novca i u čije ime kardinal drži na računu Vatikanske banke. Poznato je tek da zajedno s petoricom kolega iz Kardinalske komisije ima ukupno 3 milijuna i 400 tisuća eura depozita odnosno oko 25 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedna od najtajnovitijih institucija Doznali smo: Kako posluje Vatikanska banka i otkud su na račun kardinala Bozanića mogli biti uplaćeni milijuni Slika nije dostupna "Izmišljena priča" Kaptol opovrgava Ostojićevu izjavu o susretu s Bozanićem

Vatikanska banka slovi za jednu od najtajanstvenijih financijskih institucija na svijetu čije poslovanje nije transparentno, a protiv takve prakse pobunila su se i dvojica pape, Benedikt XVI i papa Franjoj nastojeći je reformirati. Zbog toga je banka dobila i nadzornike među kojima je upravo Bozanić.

Ivica Maštruko, bivši veleposlanik pri Svetoj Stolici, ocijenio je kako je novac na Bozanićevom računu moguće uplaćen od donatora i pojedinaca za određene projekte a "kardinal ga čuva". Inače, naša država ne zna koliko se novca iz Hrvatske slijeva u Vatikansku banku, taj podatak nema nitko zbog - bankarske tajne.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene