Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kapraljević: Vlada uopće ne namjerava početi ozbiljno suzbijati korupciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik HNS-a Antun Kapraljević ocijenio je na konferenciji za novinstvo u nedjelju u Rijeci da Vlada uopće ne namjerava početi ozbiljno suzbijati korupciju u zemlji.

Kapraljević je rekao da je u programu suzbijanja korupcije, koji je izradila Vlada, predviđeno da državna tijela i institucije do kraja rujna provedu 54 mjere. 

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

Dosad je, istaknuo je, počela provedba samo nekoliko mjera te je s tim u vezi ustvrdio kako Vlada očito nije ozbiljno mislila kad je pokretala program suzbijanja korupcije.

Upozorio je da nije osnovano nacionalno vijeće za praćenje provedbe tog programa, a po njegovim spoznajama, to se niti ne namjerava učiniti. Također je rekao da su slučajevi otkrivanja korupcije u zemlji u ovakvim okolnostima samo rezultat građanske hrabrosti pojedinaca, a ne proistječu iz sustava.

Najveća odgovornost u suzbijanju korupcije jest na medijima, a tek zatim na političarima, ocijenio je Kapraljević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene