Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(Pre)Teška kazna

Kapetan Laptalo štrajka glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovački kapetan Kristo Laptalo štrajka glađu u grčkom zatvoru u Patrasu gdje se nalazi nakon što je nepravomoćno osuđen na 14 godina zatvora zbog pronalaska veće količine kokaina na brodu kojim je zapovjedao.

Kapetan Laptalo pridružio se zatvorenicima koji u svim grčkim zatvorima štrajkaju zbog užasnih uvjeta u kojima se nalaze.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li kako ekstremni vremenski uvjeti utječu na opskrbu hranom? Odgovore donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija premalen da dosegne policu Majka dječaka koji je umro uz očevo tijelo: "Ne mogu prestati zamišljati kako umire od gladi i pokušava dohvatiti hranu. Ne mogu to podnijeti"

Informaciju je potvrdila i Laptalova kći Kristina koja je izjavila kako je cijela obitelj zabrinuta za oca. 

'Tata se solidarizirao s ostalim zatvorenicima i pridružio štrajku, iako ne vjeruje da će njime išta postići. Osnovni razlog zbog kojega se pristupilo štrajku je želja za poboljšanjem uvjeta u grčkim zatvorima i njihovim približavanje standardima EU' rekla je Kristina Laptalo za Dubrovniknet.hr.

Dodala je i kako njen otac ne zna dokad će štrajk potrajati te je izrazila bojazan da će grčke vlasti zatvorenicima nametnuti nekakve sankcije da bi prestali sa štrajkom nego što će zatvorenici uspjeti izboriti bolje uvjete življenja u zatočeništvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene