257794
257794
257794
257794
257794

Kaos s iksicama u Splitu: 'Bio sam gladan, a ono neće, ispalio sam!'

  • , 23.10.2012., 22:17
  • Autor:
  • komentara

Splitske studente posljednjih dana ljute menze. Mnogi ostaju gladni jer im iksice ne prolaze na blagajnama u kojima nema dovoljno novca.

 
 
 
 

Iksice ne prolaze, gužva je u menzi splitskog FESB-a. Da bi iksica prošla na blagajni studentskog restorana na njoj mora biti novca. A studentima koji na fakultetu još nisu evidentirani da su upisali godinu nije aktivirana ni iksica. Zbog blokirane kartice, proteklih dana mnogi su ostajali bez ručka.

'Bio sam gladan, a ono neće, ispalio sam, čekali smo red 45 minuta u menzi i ne prolazi', kaže Duje sa splitskog Pravnog fakulteta.

>> Vapaj splitskih studenata: 'Koja Bolonja? 'Oćemo Bolognese'

S iksicom čitav ručak je svega 20-ak kuna. Studentski džeparac za pravu cijenu ručka nema. Problem je ozbiljan onima kojima je roditeljski dom dalje od Splita. Damir iz Livna u BiH snalazio se za hranu zadnjih desetak dana. 'Pa pobjegao kući, što ću, nema hrane, smršavit ću', rekao je. Srećom, njihov Pravni fakultet je iksice manje više osposobio. No, FESB, recimo, ima više od 2.700 studenata, treba sve to upisati, pa ima još onih čije kartice ne prolaze do umaka, pirea, pohanog mesa i kolača.

Dekan FESB-a ističe da su u Splitu ispitni rokovi do kasno pa i popis studenata koji su sve položili i upisuju godinu bude sačinjen kasnije. A obaveza prijava za iksice je ove godine uranila 15 dana. Kažu, upisuju studente što brže mogu. 'Trudimo se maksimalno koliko možemo', kaže dekan FESB-a Srđan Podrug.

Očekuju dovršetak upisa do kraja mjeseca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se