Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandić za predsjednika

'Kao što je iznevjerio stranku, tako će iznevjeriti i birače'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidatura Milana Bandića za predsjednika Republike Hrvatske nije iznenadila ostale kandidate.

Nakon mjeseci medijskog nagađanja jutros je zagrebački gradonačelnik napokon i službeno pred novinarima rekao da ulazi u predsjedničku utrku kako bi pobijedio. Njegovi konkurenti, HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang i nezavisni kandidat Nadan Vidošević komentirali su kako doživljavaju ovaj Bandićev potez, dok njegov donedavni stranački kolega Ivo Josipović ističe da je uvjeren u svoju pobjedu. 'Doživljavam ga kao političara koji je vješto manipulirao s osam milijardi zagrebačkog proračuna i dijelio poklone koje su zarađivali Zagrepčani', kazao je Hebrang za Dnevnik.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 12 KANDIDATKINJA I Alemka Markotić i Bandićeva zastupnica Natalija Prica bore se za titulu ''Zagrepčanka godine'' Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1 NEMA NIKAKVE POVREDE Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbacilo pokretanje postupaka protiv Bandića, Kuščevića i Marića

'Kao što je iznevjerio svoju stranku, tako će iznevjeriti i svoje birače. Pravi se da je domoljub, a gdje je bio u Domovinskom ratu. Pravi se da je desničar, a gdje mu je spomenik Franji Tuđmanu u Zagrebu. Nadam se da će u programu spomenuti sve svoje afere u javnoj nabavi', rekao je Hebrang. 'To je dobra odluka Milana Bandića. Hrvatska je u moralnoj i gospodarskoj krizi i svatko tko misli da na neki način može pridonijeti boljoj Hrvatskoj dobro je došao u ovoj kampanji. Na kraju će građani s pravom moći kazati birajući novog predsjednika izabrali smo predsjednika kakvog želimo i izabrali smo Hrvatsku kakvu želimo', priopćili su iz stožera Nadana Vidoševića.
 

>> SDP: Bandiću prestalo članstvo u stranci

>> SU daje potporu Bandiću već u prvom krugu

>> Bandić želi biti hrvatski predsjednik dva mandata

'Pokušaj bijega'

I predsjednik SDP-a Zoran Milanović prokomentirao je Bandićevu kandidaturu rekavši kako je to čudna kandidatura u kojoj ima i malo pokušaja bijega, a da gradonačelnik Zagreb ostavlja u financijskim problemima. 'Zagreb je najveći grad u Hrvatskoj i ne želimo da bude u financijskim problemima. Žao mi je što Bandić na neki način želi pobjeći od problema u Zagrebu', rekao je Milanović dodajući da to nije u redu ni prema građanima Zagreba, ni prema SDP-u. Milanović je dodao da svatko bira svoj put i ne može sjediti na dvije stolice. Prema njegovim riječima Hrvatskoj predstoji zanimljiva utakmica u kojoj će pobijediti Ivo Josipović jer je, kako je naglasio, bolji od ostalih, dok je drugima poželio puno sreće.

'Do jučer stranački kolege, sada suparnici'

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović je rekao kako su on i Bandić do jučer bili stranačke kolege, a danas su suparnici na izborima, te je poručio da je uvjeren u svoju pobjedu. Dodao je i kako je od početka bilo jasno da će se Bandić kandidirati, no na pitanje može li se očekivati da će dio glasova SDP-a biti podijeljen, rekao kako je to 'vrlo mali broj'. Podsjetimo, prema posljednjem istraživanju Nove TV Milan Bandić u predsjedničkoj utrci ima dobre izglede. Naime, u vrijeme kada još nije objavio da će se kandidirati za predsjednika, kada se to tek nagađalo, istraživanje je pokazalo kako je upravo on najveći konkurent Ivi Josipoviću koji vodi u anketama.

Vjerujete li da će Bandić pobijediti na predsjedničkim izborima?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene