446599
446599
446599
446599
446599

U SABOR MOGU SAMO AKO ZAOKRUŽITE NJIHOVO IME Koliko su biračima zanimljivi ovi kandidati?

  • , 14.08.2016., 19:28
  • Autor:
  • komentara

I na ovim izborima, birači će osim za listu moći glasovati preferencijalno, odnosno za kandidata kojeg žele vidjeti u saboru. Mnogi su pali u nemilost stranačkog vodstva ili se za njih nije našlo bolje mjesto, pa su na listama poprilično nisko. Do sabora ih vode samo birači.

 
 
 
 
Kandidati koji će u Sabor samo uz preferencijalne glasove (Video: Dnevnik Nove TV)
Kandidati koji će u Sabor samo uz preferencijalne glasove (Video: Dnevnik Nove TV)

Plodove političkog rada nada se pobrati HSS-ov Stipe Gabrić Jambo. Osmi je u desetoj jedinici na listi Narodne koalicije. Optužnica, misli, neće mu biti prepreka. 'Vi nećete naći nijednog saborskog zastupnika koji se digao u četiri sata, namirio 120 krava, 20 koza, obišao polja. Ako ja prođem, nije prošao Jambo, prošla je i dobila Neretva', rekao nam je Jambo.

I HDZ-ov Milijan Brkić bori se glasove birača. Na začelju druge jedinice snage odmjerava s Hasanbegovićem i Bandićem. Preko Facebooka se oglasio sjećanjem na pokojnog oca i dvosmislenom porukom. 'Znao mi je reći da budem ustrajan u činjenju dobra i koliko god me život iskušavao i ljudi povrijedili, moram ostati dostojan svojih riječi i koračati hrabro. Nikad ne mrzi čovjeka i nikada ne razmišljaj o osveti jer jednog dana, sve dobro će se isplatiti', stoji u objavi.

I povratnika Kujundžića u HDZ do sabora vode samo birači. Posljednji je u desetoj izbornoj jedinici. 'Nije smisao ući u Sabor i imati 15 tisuća kuna plaću, ja ionako imam i veću plaću kao profesor sveučilišni, kao šef Zavoda nego raditi i pokazati djelom svojim da se Hrvatska može popraviti', kaže Kujundžić.

Stjepan Mesić, 11. na listi lovi saborski mandat s Narodnom koalicijom. I pjesmom 'Kako je dobro vidjeti te opet'. 'Svi znaju tu pjesmu i mislim da će imati dobar odjek', kaže Mesić.

A predsjednica udruge Hrvatski križni put Bruna Esih 11.-ta u prvoj jedinici na HDZ-ovoj listi. Za nju je važno - suočavanje s prošlošću. 'Hrvatskoj se treba ponuditi novi optimizam, jedna nova motivacija kako bismo svi zajedno ne zbog nas samih, već zbog naših naraštaja pokazali kako Hrvatska treba izgledati', kaže Esih.

Na prošlim izborima, Božo Petrov do sabora s posljednjeg mjesta. Ovaj put - predvodi listu u Dalmaciji. 'S 300.000 glasova mi smo zaštitili sve interese Hrvatske, sad zamislite što bismo mogli s dva ili tri puta više', kaže Petrov.

Zabiti politički gol želi i Anka Mrak Taritaš. Drugi put vodi kampanju po terenu, spotovima i duhovitim sloganima. 'Ne možete očekivati čarobni štapić da se bundeva pretvori u Pepeljugu, ali možete svojim radom imati male korake naprijed. Cilj je da se politika pokaže da politika može biti zanimljiva', kaže Mrak Taritaš.

A koliko će kandidati biti zanimljivi - odlučit će birači 11. rujna.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se