Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neke poslala i firma

Domaći turisti pohrlili na Jadran: Koristi se prilika za rad iz kampa umjesto do doma

Aktualno Galerija Kamp Kamp Foto: DNEVNIK.hr Mirela Obradović Mirela Obradović Foto: DNEVNIK.hr Federica Ukušić Federica Ukušić Foto: DNEVNIK.hr +0 Luka Majcen Galerija 1/4 >>
Na advent će sigurno stići i turisti, ako se sve ne zatvori, pa čak i oni koji i sada provode vrijeme u Hrvatskoj. Naime, sve više kampova na Jadranu radi tijekom cijele godine. Kod gostiju tako stvaraju naviku, na ruku im ove godine ide i toplo jesensko vrijeme, a zbog pandemije mnogi koriste svaki trenutak za bijeg iz velikih sredina. Naše ekipe obišle su nekoliko kampova i provjerile tko su gosti i kako provode vrijeme.

Temperatura zraka od tek 16 stupnjeva nije spriječila jednog dječaka da uživa u otvorenim bazenima kampa u Krku iako je druga polovica studenoga.

Pročitajte i ovo Naplata ulaska na plažu (Foto: Dnevnik.hr) Tko je u pravu? Naplaćuju ulaz na plažu? Vlasnici apartmana ogorčeni, iz kampa tvrde: ''Nitko ne naplaćuje nikakve karte'' Slika nije dostupna HITNO PREBAČENI U BOLNICU Šok u Istri: Grom udario u šator dvoje njemačkih turista, ženu reanimirali na licu mjesta

"Imamo povoljne ponude tako da gosti zamjene urede za naše mobilne kućice", rekla je Mirela Obradović, voditeljica recepcije kampa.

Snježana iz Zagreba, to je i napravila već drugi put.

"Bila sam u trećem mjesecu prvi put, tada nas je firma slala. Stvarno sam radila cijeli mjesec i to mi se pokazalo odličnim. Ja bih u četiri sata zatvorila laptop i išla vani i onda sam osjećala kao da sam tu na godišnjem", kaže Snježana Cindrić Lukačević iz Zagreba.

U čarima rada na daljinu uživa i jedna zagrebačka obitelj.

Željka Mesec iz Zagreba priča: "Suprug radi od kuće pa tako ima mogućnost tu doći. Oni imaju WIFI tako da nije problem bilo što raditi."

Prošle jeseni u ovom kampu većina gostiju bili su strani, a ove – domaći turisti.

"Od drugoga mjeseca očekujemo da će broj gostiju rasti, onih koji mogu na moru duže boraviti i raditi neke svoje poslove koji su vezani uz internet", kaže Luka Majcen, direktor kampa.

Priliku za rad na daljinu koriste i gosti jednog obiteljskog kampa u Istri.

Melanie iz Australije je rekla: "Opcija je bila rad od kuće i tako uvijek mogu raditi i uživati, odlično."

"Prije su to bili starija populacija, ali sada je dosta mladih s obzirom da su to digitalni nomadi", izjavila je Federica Ukušić, voditeljica kampa.

Neki dolaze tek uživati u ljepotama tople, sunčane istarske jeseni.

Annemarie iz Velike Britanije kaže: "Jako je lijepo jer kampovi u okolici ne rade, malo je ljudi, tako da ne brinemo dok bicikliramo."

I dok je globalna pandemija mnogima pomrsila planove, kampovi su od nje profitirali. Rad na daljinu, odvojenost od drugih gostiju, mir i tišina, idealni su za rad i odmor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene