Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravi mali grad

Kamp pored Splita pravi hit među turistima, neki ostaju mjesecima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turisti kojih je iz godine u godinu sve više su oni skloni kamping turizmu. Ponuda je sve šira, a osim mobilnih kućica i bungalova, nude se i pravi mali apartmani u borovini za cijele obitelji. Posjetili smo jedan od kampova kraj Splita koji je na testiranju proglašen jednim od boljih.

Kao pravi mali grad. Kamp kod Splita postao je pravi hit za turiste, za odrasle, ali i mlađe. 'Sjajno je, sve je novo, divni su ljudi, odlična hrana', priča Gabi iz Njemačke.

Pročitajte i ovo Zadnji vikend u kolovozu - 3 ljetni odmor Posljednji je turistički vikend u kolovozu, očekuju se velike gužve Hrvati i ljetovanje - 1 gdje Hrvati ljetuju? Visoke cijene u špici sezone: "Više se isplati na ljetovanje u drugu zemlju, nego na Jadran"

Mobilne kućice i bungalovi potpuno su uređeni i klimatizirani. Svi okruženi zelenilom i pokriveni debelim hladom.

'Dolazimo već godinama i doći ćemo ponovno', kaže Helga iz Njemačke. Jer, sadržaja ne manjka. Od pecanja i ronjenja do škole jedrenja, što je odlično turistima za rekreaciju i opuštanje.

>> DOZNAJTE što je glamping!

'Nizozemci i Nordijci su izuzetno kulturni, žele se zabaviti. Francuzi su malo sportski i avanturistički nastrojeni, ali izuzetno sposobni na katamaranu', kaže Petar Mihanović, voditelj jedrilice u braniteljskoj zadruzi Bigunac.

U Hrvatskoj ima 508 kampova, a u njima je najviše stranih gostiju. Nijemci su na prvom mjestu (33,4 posto), odmah iza njih su Slovenci (17,1 posto) pa Nizozemci (11 posto).

'Udarni su sedmi i osmi mjesec, ali rezervacije su već počele za 2014. godinu, pogotovo što se tiče naših stalnih gostiju koji tu borave čak i nekoliko mjeseci', kaže Matea Tafra, voditeljica prodaje i recepcije.

Poput para iz Velike Britanije s kojim smo razgovarali. S kamp kućicom po cijeloj Europi tražili su mjesto za kamping i našli ga u Stobreču gdje su posadili i svoj vrt, našli prijatelje i ostali osam mjeseci. 'Uredili smo ovo kao svoj dom. Donio sam cvijeće iz Engleske, posadio po cijelom kampu, ali i u svom vrtu', kaže Bill. 'Prekrasno nam je, odlično je vrijeme, obožavamo ovo mjesto', kaže njegova Sallie.

Okolne plaže nagrađene su plavom zastavom, a sve kontroliraju i spasioci koji su u zadnja dva mjeseca imali svega 6-7 intervencija. 'Od toga ništa iz mora, sve ogrebotine, porezotine, ugriz riba paukova otrovnih i to je to', kaže spasilac Ivan Budimlić.

Jedni su u šatorima, drugi u kućicama - za svakoga ima ponešto. Kamping turizam je, čini se, počeo i u Hrvatskoj kao i u inozemstvu poprimati sve bolje rezultate.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene