Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno, večeras 22:30

Što se događa u našem tijelu kada plačemo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Provjerenog istražila je zašto plačemo i koliko suze mogu biti zdrave?

Plačemo li češće kada smo u romantičnoj vezi ili kada smo slobodni? Što nam više mami suze - sreća ili tuga? Suze su još uvijek veliki misterij za znanstvenike, ali i razlog zbog kojeg je ekipa Provjerenog otišla u su Rijeku. Snimili su laboratorijsko istraživanje koje bi trebalo dati odgovor na pitanje osjećamo li se doista bolje nakon plakanja i što se točno događa u ljudskom tijelu tijekom plakanja?

Pročitajte i ovo Zvonimir Rusjan Provjereno donosi 14 godina čeka rješenje za zasluženu mirovinu: ''Vjerojatno čekaju da umrem'' Provjereno: Hrvoje Rendulić - 7 Teško obolio Koliko košta ljudski život? Hrvoje Rendulić čovjek je koji se neumorno borio za druge, sada se bori za vlastito zdravlje

Propustili ste Provjereno? Ovdje pogledajte cijelu emisiju.

Ispitanici su gledali film koji su istraživači skratili na 45 minuta, a da ne izgubi smisao. Ispitivači su za to vrijeme bili u kontrolnoj sobi i bilježili sve tjelesne reakcije i svaku suzu. Rezultati istraživanja trebali bi nam reći je li plakanje zdravo? Osim rezultata istraživanja, ekipa Provjerenog donosi i zanimljive informacije o plakanju. Jedna od njih je i podatak da ljudi diljem svijeta najčešće plaču između 19 i 22 sata.

Sve tajne plakanja pogledajte u četvrtak u Provjerenom u 22:30!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene