220622
220622
220622
220622
220622

Kamera Nove TV na moru s naoružanim carinskim timom...

  • , 25.02.2012., 21:46
  • Autor:
  • komentara

Hrvatska je carina odnedavno bogatija za četiri nova super opremljena brza broda kojima se bori protiv svih vrsta krijumčara. Nova TV je prva koja je s naoružanim mobilnim carinskim timom provela dan na moru na novom plovilu.

 
 
 
 

Novi brod hrvatske carine za mnoge je nautičare iznenađenje, čak i one koji su poput ovih ribara svakodnevno na moru. Zaista prvi puta i to me iznenadilo! Rekoh što oni hoće', pitao se ribar Zoran Kostić. 'Znači došlo je i to? Nisam očekivao carinu na moru ali to valjda treba tako biti. Nova pravila, sve novo', kaže ribar Igor Perišić.

Četiri carinska plovila kontroliraju more od Dubrovnika do Istre. Glavni im je zadatak borba protiv krijumčarenja. 'Imamo pravo zaustaviti, pratiti, presresti i pretražiti svako vozilo, svako prometno sredstvo pa tako i plovilo', pojašnjava voditelj Mobilne jedinice Rijeka Boris Barbalić.

Na Josipovoj jedrilici provjerili su gorivo, da slučajno ne koristi lož ulje ili plavu naftu. 'Treba se kontrolirati, treba poštivati propise i pravila igre. Život ide tako u tom smjeru a EU je pred vratima i mora se raditi ono što oni kažu', kaže jedriličar Josip Travica.

A Europska unija većim je dijelom i financirala nabavu plovila koja krstare Jadranom baš kao i prve nautičarske laste. 'Baš ono što nam treba sad, prije proljeća. Ma super', kaže Martin Blatnik, nautičar iz Slovenije.'Uživamo! Došli smo jedrilicu oprati od ovih snjegova, od nevremena šta je bilo i naš je sad svaki vikend', kaže Jadranka Travica iz Rijeke.

Uigrana posada svakodnevno patrolira Kvarnerom. 'Više prekršitelja je tijekom ljetnog razdoblja a u ova zimska vremena su uglavnom ribari koji poštivaju carinske propise i zakone', kaže carinik Dubravko Rukavina. S lijepim vremenom dolazi i više posla za carinike Mobilne jedinice i to ne samo na moru.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se