Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"VODAN" U ZAGREBU

Kameno lice u Savi: Što se krije iza skulpture koja proviruje iz rijeke u blizini Hendrixova mosta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod Hendrixova mosta u Zagrebu iz Save izviruje neobično kameno lice, djelo kipara Roberta Zdarileka.

Kod Hendrixova mosta u Zagrebu iz Save proviruje kameno lice, javila nam je čitateljica, koja je poslala i fotografiju. Kako je kazala, možda je riječ o skulpturi koju je rijeka nanijela na to mjesto.

Pročitajte i ovo Elginove mramorne poče u Britanskom muzeju Velika Britanija vs. Grčka Diplomatski rat zbog skulptura se nastavlja: "Nisam zadovoljan što je sastanak otkazan" Tomislav Horvat David u Obloku Dan po dan, šibicu po šibicu, i tako već 17 godina: Tomislav Horvat ima neobičan hobi

Ponukani neobičnim prizorom, istražili smo o čemu je riječ. Kako smo doznali, skulpturu nije ondje nanijela rijeka, već ju je na tome mjestu isklesao zagrebački kipar Robert Zdarilek.

"To je bio kamen od pilota starog mosta koji je prolazio preko Save. Tu sam s tatom išao u ribičiju. Kada su obnavljali ovaj sadašnji jednostavno su ga odbacili. Pošto sam kipar gledao sam kamen i mislio se kako bih od toga nešto napravio. Onda sam naprosto preko ljeta kvrckao taj kamen. Htio sam da bude vezan uz vodu", rekao je Zdarilek.

"Vodana" je, kaže, klesao pune tri godine. "Najbolje izgleda kada je jednu trećinu u vodi. Bilo bi dobro da je stalno u vodi. Nisam očekivao da će privući toliku pažnju. Nisam veliki kipar, slobodni sam umjetnik, imam 27, 28 radova po Europi i uskoro bih trebao ići u mirovinu, ali ovo je nekako najviše zaživjelo. Da sam to stavio u park nitko ne bi primijetio", kazao je Zdarilek za Metropolitan.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene