Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kalmetin vozač prije natječaja znao za obnovu cesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mićo Valentić, koji je policiji prijavio pokušaj iznude zbog koje je uhićeno šest osoba među kojima i vozač ministra Kalmete, ispričao je policiji kako mu je Miočićev kum, Lučić ponudio pomoć oko dobivanja posla za proviziju od deset posto.

Prema Valentićevim riječima iako se nije javio na natječaj Lučić je od njega tražio 500.000 kuna za ' sređeni posao', a kada je odbio platiti počele su prijetnje. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kalmetin vozač ne osjeća se krivim Slika nije dostupna Odbijen pigovor na optužnicu za iznudu Miće Valentića

Bivši vozač ministra Kalmete, Danijel Miočić, tvrdio je kako nema ništa s tim ucjenama, ali Valentić u iskazu tvrdi drugačije. Cetingradski poduzetnik tvrdi kako je Lučić znao koje će se prometnice i gdje obnavljati i prije nego što je ministarstvo raspisalo natječaj. 

Navodno su potvrda za Miočićevu upućenost i prisluškivani razgovori, koje je na temelju Valentićeve prijave policiji za prijetnje smrću, zatražilo tužiteljstvo, a odobrio sud.

U tim snimkama je jasno kako je Miočićev kum ucjenjivao Valentića i prijetio smrću njemu i njegovoj djeci. 

Valentić je nakon toga Odjelu organiziranog kriminaliteta podnio kaznenu prijavu. Nakon toga je policija u njegovom dvorištu dočekala ucjenjivače.

>> Jutarnji list

SDP traži Kalmetinu smjenu

Ivica Pančić i Slavko Linić pokrenuli su u Saboru pitanje o smjeni ministra Božidara Kalmete zbog niza afera koje ga prate u posljednje vrijeme. 

Pitanje su uputili premijeru Sanaderu, te naglasili kako Kalmeta nije nanio štetu Vladi i HDZ-u već Hrvatskoj. 

Poručili su kako je bitna državna politika, te naglasili kako ih zanima može li uistinu HDZ-ov vozač dogovarati državne poslove i potom ih naplaćivati, a da to ministar ne zna. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene