Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prije predaje potpisa

Kalmeta pozvao sindikate na još jedan razgovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božidar Kalmeta pozvao je sindikate na još jedan sastanak, prije nego što predaju potpise prikupljene za referendum predsjedniku Sabora Luki Bebiću.

U 10 sati u Vladi počeo je sastanak Gospodarsko socijalnog vijeća kojem prisustvuju sindikati, poslodavci i država. Pretpostavlja se kako će Božidar Kalmeta predstavnicima sindikata još jednom ponuditi dijalog kako bi se usuglasili oko izmjena Zakona o radu.

Pročitajte i ovo Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda Stjepan Topolnjak Novi dodatak Postignut dogovor Vlade i sindikata: Rastu plaće, božićnica 300, a uskrsnica 100 eura

>> Sindikalisti žele Bebiću predati 813.016 potpisa

>> EKSKLUZIVNO Istraživanje Nove TV pokazalo da građani očekuju referendum o ZOR-a

Čelnici sindikata imali su namjeru danas u 13 sati predati Luki Bebiću 813.016 potpisa birača koji su podržali zahtjev za raspisivanjem referenduma s pitanjem: 'Jeste li za zadržavanje važećih zakonskih odredbi o produženoj primjeni pravnih pravila sadržanih u kolektivnim ugovorima i otkazivanju kolektivnih ugovora'. Sindikati su odlučili potpise predati danas, pred kraj zasjedanja Sabora, kako se referendum ne bi mogao raspisati tijekom ljeta kada je velik broj građana odsutan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene