Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Avion ili helikopter?

Kalinića će u Srbiju prebaciti vladinim letom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sretko Kalinić iz Zagreba će u Beograd biti prevezen državnim zrakoplovom ili helikopterom.

Prema pisanju Blica, iz Hrvatske je u Srbiju stigla obavijest da će se 36-godišnjem Sretku Kaliniću, optuženom za krivotvorenje dokumenata radi dobivanja hrvatskog državljanstva, suditi u utorak, 24. kolovoza, a očekuje se da će mu istog dana biti izrečena prvostupanjska presuda. Stoga bi već u srijedu mogao biti u izručen Srbiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepravomoćno rješenje Županijski sud: Sretko Kalinić može biti izručen Srbiji Slika nije dostupna Informacije daje na kapaljku Sretko Kalinić priznao 35 ubojstava?

>> Kalinić skuhao gulaš od ubijenog Jurišića?

U susjednoj je državi, naime, osuđen za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića i druge zločine zemunskog klana. Plan izručenja, kako navodi Blic uključuje let iz Hrvatske. 'Sada se još razmatra hoće li to biti avionom ili helikopterom. Neke procjene, koje još nisu definitivne, ukazuju na to da bi najsigurniji način bio let avionom, koji bi osigurala Srbija. To, naravno, neće biti redovan let', navodi izvor.

Iskazi koje je dao hrvatskoj policiji nemaju dokaznu snagu, a na zahtjev srpskog tužilaštva za organizirani kriminal poslana je zamolnica Hrvatskoj da Kalinić bude saslušan u okvirima istraga koje se vode u Srbiji, pa je tako svjedočio pred istražnim sucem i tužiteljem 29. lipnja kada je dao iskaz o likvidaciji Branka Jeftovića Jorge, i pokušajima ubojstava Andrije Draškovića i Zorana Nedović pri čemu su poginuli njihovi tjelohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Kalinić je, kako piše Blic, kazao da je organizator zločina Luka Bojović te je napomenuo da se radilo o 'osveti za ubojstvo Željka Ražnatovića Arkana'. Govorio je, prema pisanju lista, i o ubojstvu svjedoka suradnika Zorana Vukojevića Vuka, optužujući Milorada Ulemeka Legiju da je to naredio iz zatvora, te rekao da je Vukojevića oteo sa braćom Milošem i Aleksandrom Simovićem i Zoranom Povićem. Kako navodi list, ispričao je da su Vukojevića mučili kako bi im rekao gdje je skriven novac, ali da je nepažnjom Simovića došlo do smrtnog ranjavanja Povića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene