Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg, bura...

Kaos u prometu: Ako ne morate ne krećite na put!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg koji pada diljem zemlje izazvao je probleme u prometu. Iz HAK-a ponavljaju: Ako ne morate ne krećite na put.

Ukoliko ste snimili snijeg u svom kraju, fotografije nam možete poslati na moj.report@novatv.hr

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Jaka bura stvara prometne probleme duž obale. Najgore je bilo na sjevernom Jadranu. Za sva su vozila zatvorene mnoge prometnice i autocesta do Delnica, a poledica je još rano jutros pokvarila dan mnogobrojnim vozačima.

ZET: Dio brdskih linija obustavljen

Zbog snijega koji u Zagrebu danas pada cijeli dan na gradskim prometnicama promet je usporen, a dio brdskih linija je obustavljen, objavio je ZET na svojim mrežnim stranicama. 

Zbog zimskih uvjeta na cestama usporen je promet na području cijele prometne mreže. Od 132 autobusne linije obustavljena je 140 Mihaljevac – Tomislavov dom.

Skraćene su autobusne linije: 126 Črnomerec – G. Kustošija – Krvarić (do G. Kustošije), 129 Mandaličina – Vrhovec (vozi samo Šestinski dol), 139 Reljkovićeva – Jelenovac – Reljkovićeva, 164 Savski most – Horvati – Komari (do starog okretišta u Horvatima) i 205 Dubrava – Markuševec – Bidrovec (do Markuševca).

Još snijega!

Diljem zemlje dan je bio pretežno oblačan, u unutrašnjosti uz povremeni snijeg koji će jačati i navečer, stvorio se i novi snježni pokrivač većinom od 5 do 10, a u gorskim krajevima i oko 20 centimetara.

>> Bijeli Veliki tjedan: Cvjetnica donijela snijeg, zima okovala proljeće

Jutros u 7 sati najniža temperatura izmjerena je na Zavižanu gdje se živa termometra spustila sve do -12 stupnjeva, a na Sljemenu je izmjereno -9. Najtoplije je jutros bilo u Makarskoj s 18 stupnjeva Celzijevih, a samo koji stupanj niže izmjeren je u Dubrovniku (17°) te u Šibeniku, Splitu i Hvaru (16°).

Do kraja dana temperatura zraka u unutrašnjosti pada uglavnom do -5 stupnja.

Iduća tri dana

U kopnenoj Hrvatskoj utorak će biti oblačan i hladan s povremenim snijegom. U srijedu nas očekuje prestanak snijega, djelomice razvedravanje i malo zatopljenje. U četvrtak djelomice sunčano i, unatoč jutarnjem mrazu, toplije. Na Jadranu će sutra kiša prestati, a u srijedu će biti djelomice sunčano i toplije. U četvrtak dolazi umjereno naoblačenje, daljnje zatopljenje i jugo.

Niz prometnih nesreća

Olujna bura i kiša koja se ledi u dodiru s tlom stvaraju ozbiljne probleme na riječkim prometnicama. Tijekom prijepodneva dogodilo se niz prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Promet otežan u gotovo cijeloj zemlji

 

Za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala ( D8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, D54 Maslenica- Zaton Obrovački i D 218 Bruvno- Dobroselo- Mazin, javio je Hrvatski autoklub u 19,20 sati.

Samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala (D8) Bakra i Novog Vinodolskog, D25 Gospić- Karlobag, D27 Gračac- Zaton Obrovački i Paški most.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na većini cesta u unutrašnjosti te na autocestama A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice, trenutno nema slobodnog prometnog pravca iz Zagreba prema Rijeci i Dalmaciji te obrnuto.

Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje.

Zimski uvjeti su proglašeni na više cesta u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju, Ličko- senjskoj županija i u Zadarskoj županiji, u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te na cestama Zagrebačke, Sisačko- moslavačke, Koprivničko- križevačke, Bjelovarsko- bilogorske, Međimurske, Varaždinske i Krapinsko- zagorske županije.

Zbog loših uvjeta zatvorena je Sljemenska cesta u Zagrebu.

Zabrana je za teretna vozila na graničnom prijelazu Bregana, Pasjak, Macelj, Mursko Središće, Goričan, Dubrava Križovljanska, Gola, Terezino Polje, Jurovski Brod, Prezid i Brod na Kupi.

U prekidu neke trajektne linije

U prekidu su trajektne linija Lopar-Valbiska, Brestova- Porozina, katamarani iz Splita za Brač, Hvar, Korčulu, Lastovo i Vis, te Rijeka-Rab-Novalja. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene