Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O vremenu i vremenskim prilikama

Napokon ljeto! A što nas čeka za vikend?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Tko kani na izlet, neće požaliti. Posjetitelji Jadrana, gdje ste? Ljeto se vratilo na Jadran. Tamo su sunce, toplina i bonaca', kaže Milan Sijerković.

Za vikend će se u Hrvatskoj nastaviti lijepo vrijeme, pravo bablje ljeto. Napokon možemo reći da je vrijeme lijepo, kaže meteorolog Nove TV Milan Sijerković.

'Vrijeme nije samo lijepo nego i korisno, korisno poljodjelcima i svima onima koji rade na otvorenom. Vesele mu se turisti, izletnici i meteoropati. Mogu se žaliti jedino vozači zbog jutarnje magle', smatra Sijerković.

Jutro u petak bit će vedro ili malo oblačno. Na kopnu svježe, a na Jadranu će već od ranih jutarnjih sati biti ugodno toplo. Na kopnu je moguća i mjestimična magla dok će na Jadranu puhati slabo i umjereno jugo.

U cijeloj zemlji očekuju se popodnevne temperature više ljetne nego jesenske; u Slavoniji, u središnjoj Hrvatskoj i na moru oko 25 i 26 stupnjeva te čak 27 stupnjeva u Kninu. Liku i Gorski kotar grijat će oko 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Pred nama je vikend, a evo kakvo će biti vrijeme

I temperature mora su dosta visoke; na sjevernom Jadranu ipak za one malo odvažnije kupače.
Sunčano i ugodno toplo nastavit će se i do početka idućeg tjedna s temperaturama do 26 stupnjeva.

'Tko kani na izlet, neće požaliti. Posjetitelji Jadrana, gdje ste? Ljeto se vratilo na Jadran. Tamo su sunce, toplina i bonaca', kaže Milan Sijerković.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene