Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE ZA PRODUŽENI VIKEND? Ugodno, ali stiže i promjena, pogledajte kada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstojeći produljeni blagdanski vikend bit će u znaku razmjerno ugodnog kasnojesenskog vremena.

Ove jeseni, nasreću, Hrvatska nije bila na udaru poplava, premda je povremeno bilo obilnih kiša. Predstojeći produljeni blagdanski vikend bit će u znaku razmjerno ugodnog kasnojesenskog vremena.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

Hrvatska će idućih dana biti pod utjecajem obližnje anticiklone, dok će na Jadran utjecati sredozemna ciklona, koja će podržavati vjetrovito vrijeme, kazao je meteorolog Milan Sijerković.

Danas u bi gorskoj Hrvatskoj moglo ujutro biti i mraza. Na Jadranu će biti bura, i to prilično jaka, mjestimice s olujnim udarima. Oprez u prometu!

"Danju će u središnjoj Hrvatskoj biti razmjerno ugodno, djelomice sunčano, malo vjetrovito i, rekli bismo, pristojne temperature. U Zagrebu ujutro 5, a popodne 13 Celzijevih stupnjeva. Bolje je toplije se odjenuti nego od svježine drhtati", kazao je Sijerković.

Jutra će za vikend u kopnenoj Hrvatskoj biti prohladna i mjestimice maglovita, a danju će biti sunčano i prihvatljivo toplo. U ponedjeljak oblačnije i na sjeveroistoku malo kišice. Na Jadranu će biti vedro, sunčano i uz umjerenu buru, a i temperature će biti razmjerno ugodne, kazao je Sijerković.

Nakon kiše u ponedjeljak, dan kasnije očekuje se poboljšanje vremena, malo će i zahladiti, a u srijedu su već moguće veće nestabilnosti, koje će u četvrtak uzrokovati i jaču kišu. Temperature će se prema kraju tjedna kretati u okvirima primjerenim za ovo doba godine, a čak će biti i malo toplije, javlja DHMZ.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene