Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Podijelite s nama uspomene i sjećanja

Kakve osjećaje u Vama izaziva obljetnica pada Vukovara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovog petka, 18.11., obilježilo se 20 godina od pada Vukovara, a Dnevnik.hr Vas poziva da s nama podijelite osjećaje i sjećanja.

Bitka za Vukovar je najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu. Vukovar je pao nakon opsade koja je trajala 87 dana. Bitka je završena porazom lokalnog Zbora narodne garde, velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva. U bitki je poginulo između 2.900 i 3.600 ljudi.Nakon pada grada JNA i srpske paravojne formacije, načinili su mnoga ubojstva i ratne zločine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrabra obitelj Kell Njih desetero su budućnost Vukovara Slika nije dostupna 25 godina zatvora za 264 ubojstva Mrkšić, Šljivančanin i Radić - skandalozna presuda koja je produbila rane Vukovara

>> Vaše pjesme o Vukovaru

>> Vaša sjećanja na Vukovar

>> Pjesme za Vukovar

Najveći organizirani i masovni zločin dogodio se nad ranjenicima iz bolnice u Vukovaru i braniteljima te civilima kojih je 200 identificirano iz masovne grobnice na Ovčari. Obzirom kako s područja istočne Slavonije, uglavnom iz Vukovara do danas još nije nađeno oko 500 osoba, vrlo je vjerojatno kako u okolici postoje neotkrivene grobnice.

Nas zanima što Vi, naši čitatelji, osjećate povodom ove tužne obljetnice. Sjećate li se toga dana i što ste tada osjećali? Koje emocije su vas tada prožimale, a koje danas? Kako ćete obilježiti ovu obljetnicu? Svoja razmišljanja i fotografije koje predstavljaju uspomenu na taj dan šaljite nam na e-mail adresu moj.report@novatv.hr, a komentare i fotografije možete ostaviti i na našoj Facebook stranici.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene