Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bonus mu nije jedini grijeh?!

U uredu ga nije bilo, a sprema mu se smjena: Načelnik jedne od općina tvrdi da je na smetlištu porasla količina arsena

Isplatio si milijunski bonus (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Isplatio si milijunski bonus (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Isplatio si milijunski bonus (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Isplatio si milijunski bonus (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Isplatio si milijunski bonus (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Mladen Jozinović, direktor tvrtke koja zbrinjava otpad za četiri županije u Podravini tvrdi da uspješno ispunjava ugovorene obveze pa zato treba biti i nagrađen s milijun kuna.

Podravsko odlagalište smeća "Piškornica" namijenjeno je za dobrobit oko 530 tisuća stanovnika i to u četiri županije. Njezin direktor Mladen Jozinović isplatio si je bonus od milijun kuna. Pred kamere ne želi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sam sebi isplatio bonus Mladen Ružman: ''Smijenjeni direktor Piškornice još nije vratio milijun kuna'' Slika nije dostupna Milijunski bonus obio mu se o glavu "Bit će posla za institucije": Steže se obruč oko smijenjenog Jozinovića

Gospodin Jozinović osnovao je tvrtku kćer u kojoj je opet on direktor. U njegovu uredu nismo ga pronašli.

Sam sa sobom potpisao je ugovor. Na temelju njega dobio je bonus od milijun kuna. "Direktoru je nakon godišnjeg obračuna za proteklu godinu isplaćena jednokratna nagrada za uspješno izvršenje Ugovornih obveza u iznosu od 1.000.000,00 kuna neto", priopćeno je iz tvrtke Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o..

''Na pitanje jednog od vijećnika Županijske skupštine tko je potpisao takav sporni ugovor, znači bonus za isplatiti, gospodin Jozinović je odgovorio 'odgovorna osoba' A je to on'', ispričao je Mario Švegović, načelnik općine Koprivnički Ivanec.

Potpisivao ugovore sam sa sobom

No to nije sve. Jozinoviću se uz mjesečnu plaću od 18 i pol tisuća kuna, po drugom ugovoru, isplaćuje još dodatnih 10 tisuća kuna honorara. A po trećem ugovoru za 2016. godinu isplatila mu se 251.997 kuna.

Sve te ugovore potpisao je sam sa sobom. Načelnik općine uočava brojne nepravilnosti. Kaže kako se u njihovu općinu dovozio otpad koji ne bi trebao tu pripadati. Primjerice iz nekih dijelova primorsko goranske, karlovačke i zagrebačke županije. Zbog prevelike količine otpada, tvrdi, porasla je koncentracija arsena.

''Mi smo nedavno imali razgovor s mještanima, oni su da se sanira i da se zatvori to smetlište'', rekao je Švegović.

Mještanima općine Koprivnički Ivanec nije svejedno. ''Ne znamo koje su količine, ne znamo ništa. A koliko se čuju informacije noću se voze šleperi iz cijele Hrvatske'', kaže mještanin Zdenko.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren potvrdio nam je kako će uskoro inicirati sastanak župana osnivača tvrtke za odlaganje otpada. Jedna od glavnih tema bit će - poručio je međimurski župan Posavec i sudbina dvostrukog direktora Jozinovića.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene