Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čička poljana

Kako žive oni koji su u poplavi ostali bez svega?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kiše su prestale, vodostaji smirili, ali stanovnici poplavljenih područja nisu se vratili svojim starim životima. Njihovi su domovi uništeni.

Voda se gotovo u potpunosti povukla iz svih velikogoričkih naselja. Do prije samo tjedan dana, sa najtežim poplavama borili su se stanovnici upravo ovog područja - Čičke poljane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nalet auta na ralicu Jedna osoba poginula u sudaru na autocesti kod Velike Gorice Slika nije dostupna Šiljakovina kod Velike Gorice VIDEO: Bespomoćno gledaju kako im kuća propada niz klizište

>> Vlada: Za obranu od poplava trebat će oko 360 mil. kuna

Obitelj Rama ostala je gotovo bez svega. Zabrinuti obilaze uništenu imovinu. Poplavljeno prizemlje još uvijek nije za život, prisiljeni su spavati na tavanu. Hazema Rama i suprug spavaju na dva jogija, a od stada ovaca uspjeli su spasiti tek njih osam.

Obećana novčana pomoć

Uništene stvari posvuda. Voda im je odnijela i zalihu namirnica. Novu agoniju nakon poplave priuštila im je okrutna birokracija. Mjesto se od nezapamćenog vodenog vala još uvijek oporavlja. Bolne uspomene na poplavu vidljive su na svakom koraku, ali život se ovdje polako vraća u normalu.

Ante Ivandić štetu procjenjuje na stotinjak tisuća kuna. Osim prijatelja, kaže, nitko ga drugi nije došao posjetiti. 'Da te netko bar obiđe u ovom svemu, i pogleda sve, i da neku nadu, nešto, ma ništa, jednostavno su pustili i to je tako', pojadao se Ante.

Marko Bijelić štetu je prijavio, ali od povrata ne očekuje ništa. Dio će pokušati kupiti sam. Voda mu je poplavila i automobil. Gradsko vijeće Velike Gorice obećalo je i novčanu pomoć onima koji su u poplavi ostali bez imovine, a iduće godine ne bi trebali plaćati ni komunalnu naknadu. U međuvremenu, stanovnici Čičke poljane snalaze se kako najbolje znaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene