Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godina obitelji

Kako vratiti stare vrijednosti u otuđenim obiteljima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stresan, brz tempo života, otuđenost i neimaština, problemi su koji nagrizaju temelj svakoga društva, a to je obitelj.

Kako bi pomogli vraćanju vrijednostima obitelji - hrvatski su biskupi 2011. proglasili godinom obitelji čiji je vrhunac dolazak svetoga oca u Hrvatsku. U godini obitelji, više se radi na edukaciji mladih bračnih parova i djece o vrijednostima obitelji, jer će se tako, smatraju biskupi, pomoći ozdravljenju društva i vraćanju povjerenja.

Pročitajte i ovo Američka policija ispred veleposlanstva Kube u Washingtonu Objavio ministar Na veleposlanstvo u Washingtonu bačena dva molotovljeva koktela Kubanski vojnici - 1 plaćenici u potrazi za boljim životom Prevareni i očajni, idu u rat za Rusiju: "Potpisali smo ugovor s vragom, a vrag ne dijeli slatkiše"

Ubrzanom životnom ritmu, utrci s novcem i vremenom danak plaća obitelj. 'Zaboravljamo svi da je brak temelj obitelji i nekako vrlo brzo dođu te roditeljske brige, roditeljske potrebe a zaboravljamo na potrebe svog supružnika', kaže obiteljska savjetnica Željka Frković.

Manjak ili gubitak povjerenja

I ne samo supružnika, nego i djece. 'Većini prijatelja roditelji rade i vikendom pa onda su samo vikendom pa me pitaju da li ćemo izaći negdje, pa se družiti više, jer njima bude ljepše', ističe Marta Radić iz Rijeke. Današnji problemi društva i obitelji kao njegovog temelja, vrlo su slični.

'To su otuđenost, nedostatak vremena jednog za drugog, stresan život, manjak povjerenja ili gubitak povjerenja', naglasio je dr. Antun Tamarut s Katoličkog bogoslovnog fakulteta. Ti se problemi najlakše rješavaju druženjem i razgovorom. 'Nađemo vrijeme da budemo svi skupa zajedno, da ručamo, večeramo da razgovaramo pogotovo prije spavanja, da ne bude samo televizija, samo kompjuter', rekla nam je Riječanka Ana Kuba.

U manjim sredinama obitelj se više cijeni. Kako bi pokušali vratiti izgubljene vrijednosti, hrvatski su biskupi 2011. proglasili godinom obitelji čiji je vrhunac dolazak Svetoga Oca u Hrvatsku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene