Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobi na naplatnim kućicama

Kako stati na kraj nasilnim navijačima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Navijačko nasilje sada se događa i tamo gdje ga se najmanje očekuje, divljaju i skupine koje do sada nisu bile nasilne.

Politika nema pravi odgovor, policija dođe kad je šteta već napravljena, a navijačko iskaljivanje na kraju plaćaju građani. Jedno prosječno razbijanje stoji četvrt milijuna kuna. Kako su pooštrene represivne mjere na stadionima, navijačke grupe se sada dogovore da će se potući na naplatnim kućicama

Pročitajte i ovo Prosvjed u Poljskoj Prosvjed eskalirao VIDEO Poljoprivrednici se sukobili s policijom: Bacali kamenje i bengalke, nastupio potpuni kaos Ilustracija Policija objavila detalje Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh

'Često kažu ljudi, pa gdje je policija da kazni, pa je to je jedan oblik reakcije ali puno važnije je preventivno djelovati spriječiti takvo ponašanje pa i klubova ali i politike koja mora zagovarati jedan drugačiji pristup sportu', poručio je danas predsjednik Ivo Josipović.

A politika treba drugačije pristupiti i novcu, moralu i vrijednostima, savjetuju sociolozi. Mladi su nasilni i zato što im hrvatska politika daje ružan primjer. Slučajno se na kućicama našla i bivša potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić, koja se godinama bavila zakonom o navijačima. Rekla je da mediji ne smiju prikazivati lica izgrednika i tako sudjelovati u njihovu naumu da postanu heroji ulice.

'Moram priznati da me i čudi takav postupak Armade koji su se dugi niz godina klonili takvih ispada. Očito će se morat preispitat što se događalo', kazao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, a što se događalo ni Armada ni Demoni danas još ne govore.

U Hrvatskoj navijač nikad nije ubio navijača, pa njihove ispade sociolozi nazivaju dijelom subkulturnog folklora. Samo što je njihov folklor skup sport za porezne obveznike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene