Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se rješenje

Talijani kradu TV signal, a Hrvati plaćaju štetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Novigradu je u tijeku sjednica Vijeća za elektroničke medije na kojoj se traže moguća rješenja talijanskog ometanja hrvatskih tv programa.

Italija, naime, već mjesecima, 'upada' u frekvencije koje su Hrvatskoj dodijeljene međunarodnim sporazumom u Ženevi 2006. godine. Zbog toga, gledatelji u Istri nisu u mogućnosti pratiti hrvatske, nego talijanske tv kanale. Hrvatske vlasti poslale su Talijanima prosvjednu notu, ali to - do sada - nije urodilo plodom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Russia Today Preokret nakon Putinove presice: Ruska televizija počinje emitirati u hrvatskom susjedstvu - "Naći ćemo vas, draga" Slika nije dostupna Talijansko ometanje signala MVPEI će o ometanju signala izvijestiti talijansku stranu

Sjednici prisustvuje i talijanski veleposlanih u Hrvatskoj Alesandro Pignati koji se nada, unatoč dosadašnjem ignoroiranju problema s talijanske strane, rješenju na obostrano zadovoljstvo.

Predstavnici hrvatskih vlasti naglašavaju da problem nije samo tehničke nego i političke prirode, ali se može riješiti isključivo diplomatskim putem. S druge strane saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić predlaže da se svi nakladnici udruže i od države zatraže naknadu štete što bi je potaknulo da počne rješavati problem. O talijanskom ometanju hrvatskih TV signala raspravljat će i Sabor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene