Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savjeti za umorne

Kako pobijediti proljetni umor?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stalno ste pospani, razdražljivi ili neprekidno umorni upravo su to najčešći simptomi proljetnog umora.

 Mnogima on pokvari uživanje u suncu i toplom vremenu. Donosimo savjete kako ga preduhitriti i osjećati se bolje. 'Sad više ne mogu razmišljati o tome kako se osjećam i jesam li umorna jer moja dvogodišnja kćerka Tena nema proljetni umor tako da ne mogu imati ni ja', kaže mlada majka Ana Predovan. Simptomi proljetnog umora su pospanost, bezvoljnost, umor, manjak koncentracije i razdražljivost. Mnogi se bore vitaminima, posebno vitaminom C.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opskrba nije ugrožena S tržišta se povlači serija lijekova: HALMED objavio zašto Ilustracija Zabrinjavajuća situacija Više od tri milijuna Amerikanaca pati od ove bolesti: Provjerite imate li i vi neke od simptoma

'S obzirom da se tokom zime organizam iscrpi i zbog lošije prehrane, sa manje voća i povrća, tako da je zbog toga prisutan nedostatak vitamina i minerala pa onda to nadoknađuju pripravcima', kaže farmaceutkinja Danijela Bulimbašić. Liječnici upozoravaju kako se vitamini ne bi trebali previše uzimati dok se ne utvrdi što organizmu doista nedostaje.

'Velika upotreba vitamina vjerujem da nikome nije donijela puno koristi, jedino kao neki znak prestiža', kaže liječnik specijalist opće medicine Jasna Stričak. Liječnici i nutricionisti kažu kako u borbi s umorom pomaže voće i povrće. Uživanje u sezonskom voću i povrću, redovita tjelesna aktivnost i imat ćete snage kao oni najmlađi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene