Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savjeti stručnjaka

TAJNE VELIKIH MAJSTORA Kako kupiti stan po najpovoljnijoj cijeni?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatna pravila koja morate znati prilikom potrage za idealnom nekretninom koa će zadovoljiti sve vaše uvjete.

Iako su cijene stanova na tržištu zadnjih nekoliko godina pale i preko 20% (ovisno o samoj mikro lokaciji, kvartu tj. dijelu grada), i dalje postoji popriličan prostor da kvalitetnom pretragom nekretnina, kao i pregovaranjem s prodavateljima ili pak agencijama za nekretnine, dođete do odlične cijene vašeg budućeg stana.

Pročitajte i ovo Pacijenti u čekaoni Osigurajte se Nova odluka HZZO-a: Poskupile zdravstvene usluge za dio pacijenata Zgrada - 2 čeka se stambena strategija Mladi sve teže do prve nekretnine, reporter izračunao kad i što točno mogu kupiti

Prepuručamo sljedeće:

1. Tražite ciljano

Tražite po kvartu, s jasno definiranim gabaritima pretrage - npr. stan Zagreb Trešnjevka do 60 m2 do 100 000€ ili stan Split do 50 m2 ili pak stan Rijeka Srdoči oko 65 m2.

2. Ključna riječ 'pala cijena'

Tražite nekretnine kojima je u zadnje vrijeme pala cijena npr. stan Zagreb Jarun pala cijena, stan Split pala cijena ili pak stan Rijeka pala cijena.

3. Cjenkajte se

Bilo da se radi o agenciji ili vlasniku, uvijek pregovarajte o cijeni, uvijek nudite konkretnu i manju cijenu, uz navođenje jasnih razloga zašto (npr. sjeverna strana, nema lift, starija gradnja, niži energetski razred, nema parkinga... i sl.).

Cjenkajte se i s bankom ukoliko tražite stambeni kredit! Iznenadit ćete se koliko je kupaca / korisnika kredita / uspjelo smanjiti kamatu i dobiti povoljnije uvjete kreditiranja!

4. Tražite pametno

Ako ne želite previše ulagati svoje vrijeme u surfanje online, a budite sigurni da ćete morati pretražiti hrpu stranica i portala, preporučamo da koristite GoHome tražilicu nekretnina - i pretražite sve nekretnine na jednom mjestu.

5. Koristite usluge agencije

Uostalom vaše vrijeme investirajte u ono što vam donosi novac, a pronađite profesionalca da odradi svoj posao i pomogne vama! Sjednite i popričajte s njima, recite im što tražite, koji budget imate, neka oni traže i pogledaju sve nekretnine koje bi vam mogle biti interesantne, neka oni provjere dokumentaciju (vlasnički list...), neka oni slože Ugovor... Razgovarajte s njima i o njihovoj proviziji, neka je zasluže!

Znajte da cijena koja se traži, nikad zapravo nije prodajna cijena. Neka pretraga započne!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene