Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj mladih turista

Kako jeftino putovati? Evo savjeta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putovati mnogo, ali jeftino. Cilj je to mnogih mladih turista koji se odmaraju na Jadranu ili će tek krenuti put mora. A oblika smještaja je mnogo - od skupljeg do potpuno besplatnog!

Varijanti ima mnogo - od jeftinijeg prijevoza do Hrvatske niskotarifnim letovima, koji su u prosjeku jeftiniji za 60 posto od redovnih, pa sve do besplatne razmjene kuća.

Pročitajte i ovo Ilustracija rast iz mjeseca u mjesec Dnevnik Nove TV provjerio na koje destinacije vole putovati Hrvati Ilustracija Povratak u zemlju Sarma na skijanje, skupi parfemi i cigarete za doma: Provjerite što sve smijete, a što ne smijete nositi preko šengenske granice

Dok recesija raste, mladi žele putovati i to što više. U skladu s time, mijenjaju se trendovi u turizmu. Sve je više onih koji se na određenom mjestu zadržavaju tek dan, dva. Zato raste ponuda hostela. U Zadru ih je trenutačno 14, a još prije nekoliko godina postojao je samo jedan.

Hosteli su, zbog pristupačnih cijena, najčešći i najisplativiji izbor. Gost u prolazu može za otprilike 150 kuna dobiti smještaj sa doručkom. U korist im idu i višednevne ulaznice za festivale, ali i niskotarifni letovi iz svih dijelova Europe.

'Mi smo time grad preporodili! Promijenili kompletne navike gostiju koji nisu više samo oni koji leže samo oko bazena i plaža', rekao je Zvonko Šupe, direktor TZ Zadar. Smještaj može biti i potpuno besplatan kada kuću s gostom - razmijenite

Razmjena kuća pripada među inovativnije oblike odmora, a pokazalo se da je najprivlačnija upravo mladim gostima. Hrvatska u ovom projektu jako dobro kotira. Potražnja stranih gostiju nekoliko je puta veća od ponude.

POSEBNA PRILIKA:
Provedite produženi vikend povodom Dana državnosti u Bluesun hotela Elaphusa 4* u Bolu, smještenom
u blizini poznate plaže Zlatni rat. REZERVIRAJTE DANAS

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene