Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bernardić se čudi:

''Kako je Oku sokolovu bilo što promaknulo?''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić osvrnuo se u petak na aferu sa zapošljavanjem brata i promaknućem šogora ministra državne imovine Gorana Marića, zapitavši se kako je moguće da je "Oku sokolovom bilo što moglo promaknuti".

"Cijela priča oko svih ministara se pretvara u tragikomediju i kako je moguće da je 'oku sokolovom' bilo što moglo promaknuti", zapitao se Bernardić, očito aludirajući da je ministar Marić, kao nogometni sudac, svojedobno u televizijskoj emisiji Oko sokolovo komentirao različite sporne nogometne situacije koje bi običan gledatelj previdio.

Pročitajte i ovo Davor Bernardić problemi u zagrebu Bernardić: "Ako se usporedi s proračunom za 2022. pokazuje se da gradonačelnik laže" Davor Bernardić Prozvao Tomaševića Bernardić o gradskim problemima: "Radi se o jednom ekstra kaznenom djelu"

Bernardić je novinarima izjavio da aktualna Vlada "svakim danom ima novu aferu", da je "dojam da je Plenković jedna lijepa fasada, ispod koje se događaju afere najgore vrste".

"Pogledajte svaki resor, niti u jednom stvar ne funkcionira i u ovom trenutku s pravom smo zabrinuti za budućnost ljudi u Hrvatskoj, jer plana za budućnost nema, plana za suočavanje sa sadašnjošću nema, postoji samo vijeće za suočavanje s prošlošću", rekao je Bernardić nakon sjednice Kluba zastupnika SDP-a.

Potvrdio je da SDP još nije odlučio tko će u saborskim klupama zamijeniti Zorana Milanovića, bivšeg šefa SDP-a kojemu od 1. ožujka miruje zastupnički mandat. Ovih dana ćemo odlučiti, bit ćete prvi koji će to doznati, rekao je novinarima.

Osvrnuo se i na pregovore sa HNS-om. "Vjerujem u nacionalni dogovor i vjerujem da ćemo uspjeti. Nacionalni dogovor znači dogovor o nastupu s HNS-om u općinama i gradovima diljem Hrvatske, ne samo u Zagrebu, jedan dugoročni partnerski odnos. To je ono što je važno za Hrvatsku i za alternativu ovoj nesposobnoj vlasti", rekao je šef SDP-a.

Trenutno se, kaže, usklađuju programi, a dogovor očekuje u sljedećim tjednima, ako ne u tjedan dana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene