Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početak školske godine

Kako izabrati pravu izvanškolsku aktivnost?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za dva dana počinje škola! A početak školske godine donosi i bogatu ponudu izvanškolskih aktivnosti. Bez obzira na to o kakvoj je vrsti zanimacije riječ, ona pomaže oblikovanju karaktera vašeg djeteta.

Jezici, sport, informatika, umjetnost, u moru izvanškolskih aktivnosti Gordan je pronašao nešto za sebe. Školarac Gordan ide na judo, zbor i u glazbenu školu. Izvanškolsku aktivnost djeca trebaju odabrati sami. Roditelji ne bi smjeli vršiti pritisak sa svojim neostvarenim željama.

Pročitajte i ovo Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja" Slika nije dostupna Slatka fotogalerija Što se štrajkalo – štrajkalo se! Đaci s torbama na leđima jutros se vraćaju u školske klupe

'Treba dijete usmjeravati, upućivati, da taj broj aktivnosti bude racionalan, prilagođen njegovim željama, interesima, ali isto tako i sposobnostima', upozorava psihologinja Biljana Manin. 'Trenutno se bavim violinom, sport sam do nedavno trenirala tekvando. Sad se planiram upisati na plivanje i atletiku', kaže školarka Paula. Tvrdi da joj izvanškolske aktivnosti ne uzimaju previše vremena. 'Mislim imam dobre ocjene jer imam dobro pamćenje onda ne moram još učiti', kaže.

'Treba voditi brigu o tome da to dijete stigne se odmoriti, mora se stić i igrat što je najvažnija dječja aktivnost i vrlo često je zaboravimo', dodaje psihologinja. Izvanškolska aktivnost pozitivno utječe na učenje i razvoj djeteta pokazalo je istraživanje Učiteljskog fakulteta.

Žele li djeca odustati od izvanškolskih aktivnosti, potrebno je razgovorom, otkriti je li samo riječ o privremenoj krizi ili stvarnoj želji. Zdravo poticanje na izvanškolsku aktivnost može odrediti budućnost vašeg djeteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene