'Ribar bi mogao solidno živjeti kada bi tržište ribe bilo kontorlirano, npr. ja srdelu prodam za 3 kune, a oni je dalje prodaju za 27 kuna', ribar Livio Perin.
Riba od ribara do stola u restoranu poskupi čak duplo.
Perin objašnjava kako je riba koja je izlovljena dosegla visoke cijene jer je jednostavno nema dovoljno, no problem je što riba kupljena iz uzgajališta do restorana poskupi gotovo četiri puta.
Slična je situacija s povrćem, na tržnici u Zagrebu domaća paprika iz Zadra košta 3 kune, a na zadarskoj košta nevjerojatnih 8 kuna.
Najčitanije
-
Iz minute u minutu
Završili razgovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta: Anušić otkrio što je dosad dogovoreno
-
Nastavak sukoba
Selak Raspudić o raskolu u Mostu: "Zbog Miletića sam odustala od liste za europske izbore, ali nije samo on u pitanju"
-
Liste za EU izbore
Raspudići napustili stranku? "Ne znam što vam nije jasno"