Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kako cijene četiri puta narastu do potrošača?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voću, povrću, ribi, mesu i vinu nekoliko puta poraste cijena dok dođe do potrošača.

'Ribar bi mogao solidno živjeti kada bi tržište ribe bilo kontorlirano, npr. ja srdelu prodam za 3 kune, a oni je dalje prodaju za 27 kuna', ribar Livio Perin.

Pročitajte i ovo Rajčice - 4 Berba podbacila Kupci će biti gladni domaće hrane: "Imamo manje za bar 40 posto" Znači li niži PDV niže cijene hrane? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Na potezu su trgovci Domaći poljoprivredni proizvođači najavljuju jeftiniju domaću hranu ako Vlada snizi PDV na njihove proizvode

Riba od ribara do stola u restoranu poskupi čak duplo.

Perin objašnjava kako je riba koja je izlovljena dosegla visoke cijene jer je jednostavno nema dovoljno, no problem je što riba kupljena iz uzgajališta do restorana poskupi gotovo četiri puta.

Slična je situacija s povrćem, na tržnici u Zagrebu domaća paprika iz Zadra košta 3 kune, a na zadarskoj košta nevjerojatnih 8 kuna.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene