448365
448365
448365
448365
448365

Kako bi bilo učinkovito, učenje stranog jezika mora biti zabavno? Fun!

Učenje engleskog jezika u ranoj fazi života djeci daje znatnu početnu prednost. Omogućite svom djetetu učenje po metodi koja potiče cjelokupni razvoj, dokazanoj na gotovo dva milijuna djece.

 
 
 
 
Helen Doren (Foto: PR)
Helen Doren (Foto: PR)

Prije 30 godina jezikoslovka i edukatorica Helen Doron revolucionirala je podučavanje engleskog kao stranog jezika razvivši metodu koja imitira način na koji bebe uče materinski jezik. Danas je Helen Doron English međunarodna franšizna mreža razvijena u više od 30 zemalja, a približno dva milijuna djece govori engleski zahvaljujući Helen Doron.

Kako učenje stranog jezika utječe na djetetov razvoj?

Ništa nije složenije od učenja jezika. Ipak, sva djeca s lakoćom nauče materinski jezik. To je zato što je dječji mozak programiran za učenje jezika sve do šeste godine. U tom se razdoblju u neuronskim putevima stvaraju dragocjene veze koje se nakon šeste godine više ne mogu formirati.

Učenje jezika povećava kapacitet dječjeg mozga

Zato pružite svom djetetu priliku da nauči najmanje jedan strani jezik jer će to znatno povećati kapacitet njegova mozga te mu podariti doživotno poznavanje dodatnog jezika. Pobrinite se da to učenje bude sustavno i zabavno.

Učenje kroz igru bez stresa

Učenje mora biti zabavno, glavni je moto metode Helen Doron Early English. Kod djece je u procesu učenja igra izrazito važan faktor. Prema narodnoj poslovici, dijete ne radi ono što je već naučilo, nego naprotiv - uči ono što je već pokušalo. Tečajeve Helen Doron razvili su stručnjaci s velikim iskustvom u podučavanju engleskog jezika, a vode ih posebno kvalificirani učitelji. Helen Doron English fokusira se na poticanje svih osjetila i kreiranje prirodnog okruženja u kojem djeca svladavaju engleski naglasak, izgovaraju svoje prve engleske riječi i usvajaju vokabular. Sve se radi uz glazbu, pokrete i igru. Dijete je sretno kad se može igrati, kretati i pjevati – a najsretnije kad može sve troje zajedno.

Kako ova metoda ne uključuje tradicionalnu razrednu nastavu, djeca ne osjećaju stres i strah od ocjenjivanja. Pogreške se ispravljaju u pozitivnoj atmosferi tako da nemaju osjećaj da su pogriješila ili da nešto nisu učinila dobro.

Razvijanje govornih vještina i osobnosti

Helen Doron je prirodna i učinkovita metoda upijanja jezika u prirodnom okruženju bez naglaska na gramatička pravila. Dijete koje je redovno izloženo stranom jeziku osjeća njegovu melodiju, za razliku od djeteta koje uči slijedeći gramatička pravila. Ovo također znači da metoda Helen Doron djeci pomaže ne samo u razvoju govornih vještina, nego i u razvoju osobnosti.

Metode korisne i za roditelje

Budući da se prema metodi Helen Doron ne razvija samo jezik, već se potiče cjelokupni dječji razvoj, u nastavu je uključen tzv. baby sign. Baby sign nije klasični znakovni jezik, već pomoć u komunikaciji između roditelja i djeteta te dokazano pozitivno utječe na kasniji razvoj komunikacijskih vještina. Pogledajte 14-mjesečnu Gabi kako upotrebljava engleski jezik i znakovni jezik za bebe:

Nastavni materijali za tečaj Baby's Best Start uključuju 4 priručnika za roditelje, 4 slikovnice koje prate mačku Sunny te audiomaterijale s pjesmicama i rimama.

Ne iščekuju samo djeca nestrpljivo svaki sljedeći sat u centrima Helen Doron English, nego i roditelji. Kvalitetno provedeno vrijeme s djetetom, ali i u druženju i razmjeni iskustava s drugim roditeljima, dodatne su vrijednosti Helen Doron English svijeta.

Prijavite se za besplatan ogledni sat

Uvjerite se da i vaše dijete lako može naučiti engleski jezik i pritom se zabaviti! Dođite na besplatan ogledni sat u najbliži centar Helen Doron na jednoj od 30 lokacija u cijeloj Hrvatskoj. Prijavite se putem web-stranice www.helendoron.hr.

See you!

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se