Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvrijedio ga

Kajtazi traži osobnu ispriku Plenkovića ili Culeja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se čelnik HDZ-a Andrej Plenković nedavno javno ispričao saborskom zastupniku i kandidatu Saveza Roma u XII. izbornoj jedinici Veljku Kajtaziju zbog uvreda koje je na njegov račun na njegovu facebook profilu napisao HDZ-ov Stevo Culej, Kajtazi je u ponedjeljak ponovno zatražio osobnu ispriku Plenkovića i Culeja.

"Nakon konzultacija sa suradnicima i predstavnicima Roma, zajednički smo odlučili da nikakvu medijsku ispriku, osim one osobne i direktne gospodina Plenkovića i gospodina Culeja, nećemo prihvatiti", poručio je Katazi u priopćenju.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Istina je, kaže, kako je on samo jedan od zastupnika, ali smatra da je njegov glas u Saboru do sad bio jako bitan. "Bitan je i danas jer predstavljam čak dvanaest nacionalnih manjina, a među njima i romsku, najugroženiju skupinu u našem društvu", poručio je Kajtazi.​

Kajtazijev ured dostavio je u utorak medijima fotografiju izjave koju je Culej objavio na Kajtazijevu službenom facebook profilu, navodeći da su jako razočarani i iznenađeni tim postupkom saborskog zastupnika te mole nadležna tijela za ​žurnu reakciju. Culej je na Kajtazijevu profilu napisao: "Poštovani Romi ne vjerujte bivšem oficiru JNA laže ko srpski cigan i nije dio vas hrvatskih Roma, u Hrvatskom Saboru iznosi laži i radi po nalogu mrzitelja Hrvata što nije vaš program suživota".

Kajtazi je na taj komentar u objavi napisao "[GOVOR MRŽNJE] Ovo sam najmanje očekivao od kolege saborskog zastupnika".

Čelnik HDZ-a Andrej Plenković prošli tjedan, na upit novinara, ispričao se zastupniku romske nacionalne manjine Kajtaziju rekavši kako mu je žao zbog takvog posta. "Ispričavam se gospodinu Kajtaziju ako se na bilo koji način našao povrijeđenim. To nije stav HDZ-a, to nije moj osobni stav", rekao je Plenković. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene