Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kajin: Vlada se počela gubiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin komentirao je mogućnost blokade pregovora Europske unije s Hrvatskom ustvrdivši kako se hrvatska Vlada očito počela "gubiti i kada je riječ o vanjskoj politici".

"Da se Vlada ne snalazi s cijenama, inflacijom i poskupljenjima, to znamo, ali po prvi put se vidi da se Vlada gubi i kada je riječ o vanjskoj politici - bilo da je riječ o povlačenju novca iz pretpristupnih fondova ili sada kada je riječ o mogućnosti blokade pregovora s EU-om, odnosno zamrzavanja pojedinih poglavlja", kazao je Kajin. Dodao je kako je glavni povod Europskoj uniji hrvatska nevjerodostojnost u pogledu ZERP-a.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Prema njegovim riječima Hrvatska ne smije doživjeti sudbinu Turske te mora biti svjesna da su u Europskoj uniji, kako je kazao, "umorni od proširenja, poglavito nakon lošeg iskustva s Bugarskom i Rumunjskom".

"Ako je Hrvatskoj izbor Balkan, a ne Europska unija, onda je i to legitiman izbor, ali smatram da je to loš izbor", poručio je
potpredsjednik IDS-a.

On je danas još jednom pozvao četrdesetak radnika i stotinjak kooperanata Istarske mljekare, kojima je Mljekara ostala dužna, da podnesu zahtjev za namirenjem svojih potraživanja. Naime, kako je rekao, u Narodnim novinama od 7. siječnja objavljen je stečajni postupak nad tom tvrtkom pa se stoga svi vjerovnici mogu u roku od 30 dana od pokretanja stečaja, dakle do 7. veljače, javiti radi namirenja svojih potraživanja, među kojima su i plaće radnika za šest mjeseci.

"Mogućnost za naplatu tih potraživanja je realna, jer je imovina Mljekare dostatna za namirenje svih vjerovnika", zaključio je Kajin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene