Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na objavu registra branitelja

Kajin: Objava registra šteti samo 'braniteljskim švercerima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli kako prave branitelje sigurno neće pogoditi objava registra branitelja.

Naime, on drži kako je objava registra loša jedino za, kako ih je nazvao, 'braniteljske švercere', to jest one koji 'nisu bili stvarni branitelji'. 'Smatram da je registar već trebala objaviti vlada', poručio je Kajin, ističući da se broj branitelja u Domovinskom ratu od 1995. do danas svake godine povećavao za deset tisuća, a broj invalida za dvije tisuće. To je potvrda da je sustav iskorištavan i zloupotrebljavan te da je uvelike služio za biračke i izborne potrebe HDZ-a, rekao je, dodajući da pritom 'nikoga nije bilo briga, barem ne one vladajuće', što je Hrvatska za te potrebe na godinu izdvajala golem novac iz državnog proračuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tri milijuna posjetitelja u 24 sata Registar srušio sve rekorde! Slika nije dostupna Tema dana Tko bi trebao riješiti problem lažnih branitelja?

'U interesu svih branitelja je da se registar objavi jer će im on omogućiti zadržavanje dosadašnjih prava. U protivnom će se cijeli sustav urušiti', naglasio je IDS-ov saborski zastupnik. On se ujedno upitao zašto je registar branitelja službena tajna kada, kako je rekao, 'austrijske banke preko kojih se izdaju braniteljski udjeli znaju točan popis registra'. 'Objava je nužna i zbog toga da se razdvoje oni koji su djelovali u borbenom sektoru od onih u neborbenom', zaključio je Damir Kajin. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene