Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kajin: Nedolazak na Mesićev sastanak je "mini ustavna kriza"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik i saborski zastupnik Istarskoga demokratskog sabora Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinstvo rekao da je premijer Ivo Sanader "zabranio odlazak ministrima" na sastanak o gospodarstvu koji je organizirao predsjednik države Stjepan Mesić te da je to najžešći udar jedne institucije na drugu i, kako je naveo, "mini ustavna kriza".

Mesić je tim sastankom, istaknuo je Kajin, želio poručiti Vladi da je Hrvatska u ozbiljnim teškoćama zbog rasta vanjskog duga i nemogućnosti njegova podmirivanja ako se nastavi zaduživanje.

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Slika nije dostupna Reakcija na presudu Kajin: Mesića prozivaju najobičniji HDZ-ovi trabanti!

Kajin je ocijenio da je Sanader izbjegao osobno biti na tom sastanku i zabranio odlazak ministrima jer se "osjeća moćno", procijenivši da su učinci "afere Pukanić" dotaknuli i Mesića. Osim toga Kajin smatra kako Sanader drži da Mesić u zadnjih godinu i pol svoga mandata ne može biti njegov stvaran politički suparnik.

Mesić je do sada bio jedina stvarna oporba Sanaderu te je otvoreno stao na SDP-ovu stranu za prošlih izbora, rekao je.

Sada Sanader kontrolira u zemlji gotovo sve osim gospodarskog i socijalnog stanja, naveo je IDS-ov saborski zastupnik.

Kajin je ustvrdio da javnost mora ohrabriti i poduprijeti Mesića u njegovim naporima, ali i da on mora zahtijevati da "institucije u Hrvatskoj razriješe sve elemente slučaja Pukanić".

Komentirajući i izostanak visokih crkvenih dostojanstvenika na obilježavanju obljetnice proboja iz jasenovačkog logora, Kajin je kazao da u Bleiburg na obilježavanje tamošnje tragedije redovito dolazi kardinal ili biskupi, a da od Jasenovca "svi bježe".

Ustvrdio je da će Crkva biti optuživana za šutnju glede tog pitanja što više bude izbjegavala Jasenovac.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene