Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije iznenađen

Kajin: Priželjkivao sam da me HNS ne podupre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za istarskog župana na lokalnim izborima Damir Kajin izjavio je kako ga nije iznenadila potpora istarskoga HNS-a kandidatu IDS-a Valteru Flegi i da ju je čak priželjkivao, jer je, kako je rekao, ‘HNS oduvijek figurirao kao trgovačka stranka’.

Kajin je naglasio kako mu je drago što će HNS potpisati predizborni koalicijski sporazuma s IDS-om jer su time, po njegovim riječima, ‘trgovci otpali iz sveistarske koalicije’.

‘Imam dojam kako buzetski HNS, koji jedino nešto nosi ovoj stranci, neće biti uz ovaj gubitnički koji u Istri ima svega 0,7 posto potpore birača’, kazao je Kajin te poručio: ‘Ništa zato, s kim si takav si, koga nema, bez njega se može’.

Istaknuo je da Istra želi promjene te ustvrdio da je politika predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića ‘politika na odlasku i u raskoraku s građanima Istre’.

Pročitajte i ovo Tko je Ivan Jakovčić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara Zbog Istre se svađao s brojnim partnerima i upadao u probleme: Tijekom karijere za Ivana Jakovčića vezale su se brojne afere Slika nije dostupna Politička preslagivanja Istarski HNS ne želi Kajina i ide u koaliciju s IDS-om

>> Istarski HNS ne želi Kajina i ide u koaliciju s IDS-om

‘Istra želi promjene, a Jakovčić, koji je prije par dana izjavio kako je on postavio premijera Milanovića na vlast, dok se iza Kajina uvijek skrivao, vjerojatno će sutra poručiti da je on izabrao i predsjednika Josipovića’, rekao je Kajin dodavši kako je Jakovčićeva politika zapravo ‘politika na odlasku i u raskoraku s građanima Istre’.

Po njegovim riječima, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić se s gradonačelnicima u Istri ‘bori za vlastitu slobodu i javnim novcem kupuje sve što može, od medija do dijela policije i dijela DORH-a’.

‘No, mora mu biti jasno kako izbore neće kupiti, Istrijani se ne prodaju a Istra nema cijenu. Njegova je politika zapravo politika razdora i prošlosti, a nakon što dođu novi ljudi, Istra će konačno odahnuti’, ustvrdio je Damir Kajin.

Inače, istarski HNS večeras je na sjednici proširenog Predsjedništva odlučio da će na lokalnim izborima poduprijeti IDS-ova kandidata za istarskog župana Valtera Flegu te će u skladu s tom odlukom u petak s IDS-om potpisati predizborni koalicijski sporazum. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene