Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nisam ja nikakav licemjer'

Kajin glasovao za ukidanje povlaštenih mirovina, iako je svoju osigurao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin kontroverznim potezom sebi osigurao povlaštenu saborsku mirovinu, danas je digao ruku za ukidanje istih.

U telefonskom razgovoru za Dnevnik.hr, zastupnik Kajin pojasnio je zašto je glasao za ukidanje povlaštenih zastupničkih mirovina, koje se neće primijeniti i na njegovu, koju je prethodno osigurao.

Pročitajte i ovo Dalibor Paus, IDS Ušao u Sabor Čelnik IDS-a Paus stavio mandat na raspolaganje, potvrdio da je razgovarao s Grbinom Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

>> Kalmeta naljutio Jadranku Kosor: Naša kamera snimila sporni trenutak

'Nisam je nikakav licemjer. Gotovo svi koje znam će tek sada reći - ti stvarno živiš od te plaće, a ne od imovine, dividende i drugih prihoda', istaknuo je Kajin. Dodao je kako je rad u Saboru njegov jedini posao. 'Očekujem minimum dostojanstva od institucije u kojoj radim. Neka moja mirovina bude kao i kod rudara ako treba', rekao je.

Zanimalo nas je zašto je ipak na kraju digao ruku, iako je prethodno sebi osigurao istu povlaštenu mirovinu čije ukidanje sada podržava. ' nema nikog u Hrvatskoj tko ne bi podržao taj zakon, ali nema nikog tko ne bi učinio isto što i ja prije toga', dodao je Kajin.

Objasnio je kako će saborski zastupnici s više mandata u Saboru po novom zakonu ipak biti nešto povlašteniji, a u tom smislu je i naglasio kako u Saboru nema zastupnika koji je za govornicom bio više od njega.

Hrvatski sabor večeras je većinom glasova (80 za i 12 suzdržanih) donio izmjene Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, kojima se zastupnicima, sucima Ustavnog suda i glavnom državnom revizoru ukidaju tzv. povlaštene mirovine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene