Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed u Sv. Ivanu Zelini

'Kada ovuda prolazi kamion, ne može proći ni pješak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Svetom Ivanu Zelini prosvjeduje se zbog prolaska kamiona kroz ulicu, za koju mještani kažu da nije pogodna ni za prolazak osobnih automobila.

Kamioni koji prolaze kroz usku ulicu u Svetom Ivanu Zelini, smetaju stanovnicima jer kažu da im se tresu kuće, a kada prolazi kamion, tada cestom ne mogu proći, ne samo drugo vozilo, već niti pješaci. Na ovaj problem upozoravaju već nekoliko mjeseci, ali institucije su, tvrde, gluhe na njihove pozive.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu HDZ-ov kamion - 2 PARLAMENTARNI IZBORI VIDEO Pogledajte HDZ-ov kamion za kampanju: "Jako zgodno"

'Ove godine se vozi učestalo. Obraćali smo se svima kome smo mogli, policiji, rudarskoj, gradu... Svi peru ruke i tvrde da nisu odgovorni. Smatramo da ova ulica nije ni za promet osobnim automobilima, a kamoli kamionima. Ne znamo što drugo nego stajati na cesti i prisiliti nekoga da nešto napravi', rekla je Gordana Petrlić Badurina, članica udruge građana Orešje.

>> Obližnji kamenolom uništava im kuće

Kamioni koji uznemiruju stanovnike prevoze materijal iz kamenoloma u blizini Svetog Ivana Zeline koji je zapečaćen još 2005. godine. Sada materijal iz kamenoloma prevoze poduzetnici kojima je vlasnik ovog kamenoloma ostao dužan, pa se na taj način naplaćuju. Tvrde da prevoze jalovinu, a ne kamen, čime ne krše zakon.

Ipak, Petrlić Badurina smatra drugačije: 'Postoje svjedoci koji su rekli da se i dalje vadi kamen, da se koriste male mine. Rudarski inspektorat svaki put kada bi došao, utvrdio je određenu količinu izvađenog kamena i uputio bi kaznu DORH-u. Sad se vrtimo oko određenih institucija i izgleda da je sve završilo na USKOK-u. To se istražuje, a mi ćemo čekati valjda deset godina da oni to istraže.'

Prosvjedu se pridružio i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Vlado Žigrović.

'Ljudi se bune jer se nešto posljednjih mjeseci počelo voziti, a kamioni koji prevoze materijal prolaze kroz uske ulice mjesta. Stanovnici osjećaju podrhtavanje u kućama i nitko, pa ni pješaci ne mogu prolaziti kada prolaze kamioni', rekao je Žigrović te dodao da će sljedeći tjedan organizirati sastanak svih nadležnih tijela za ovaj problem.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene