Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladno i vjetrovito

Kada će se vrijeme smiriti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dva dana orkanske bure, svi s nestrpljenjem iščekuju smirivanje vremena. Kada bi se to moglo dogoditi, prognozira Darijo Brzoja.

Vrijeme se, prema prognozama neće smiriti ni u subotu.

'Vjetrovito ostaje i sutra, bura će biti umjerena i jaka, čak i olujna, posebno u prvom djelu dana i to pogotovo u Dalmaciji. Pravo smirivanje vjetra očekujemo tek u nedjelju,' otkrio je Darijo Brzoja, meteorolog Nove TV.

Uz svu štetu i poteškoće u prometu, bura je poprilično snizila i osjet hladnoće: tako se u petak u Splitu 8 stupnjeva, doimalo kao da je 1, a na momente, s brzinom vjetra od preko 150km/h, činilo se kao da su vani debeli minusi. Burno ostaje i sutra.

Dakle, bura nam je i dalje prva vijest, bit će umjerena, jaka i olujna, posebno u ovom prvom dijelu dana. I na kontinentu će biti jakog sjeveroistočnog vjetra pa se sutra ujutro valja toplo odjenuti, osobito ako znate da će i temperatura biti oko nule.

Ono što je bitno, vjetar će ipak tijekom dana postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura na kontinentu tijekom dana bit će između 8 i 11 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

VIDEO Jak vjetar ne posustaje, i dalje ima olujnih do orkanskih udara

U podvelebitskom kanalu još može biti olujne bure, a najvjetrovitije bit će u Dalmaciji. Puhat će umjerena, jaka, ali još uvijek i olujna bura. Temperatura će biti od 8 do 13 stupnjeva, no uz buru, osjet hladnoće može biti i kao da je u zraku 5 ili čak 10 stupnjeva manje.

Idući dani nose nam, po svemu sudeći više sunca, višu temperaturu i manje vjetra. Već će u nedjelju biti ugodnije, jedino valja računa voditi o ranim jutarnjim satima kad će se temperatura zadržavati malo ispod nule: može biti i mraza pa nemojte baš svoje kućne biljke još iznositi vani.

I na Jadranu će biti uglavnom sunčano, a u nedjelju se očekuje i postupno slabljenje bure. Dakle, još se malo borimo s burom, no ne brinite, proljeće je tu iza ugla, poručuje Darijo Brzoja.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene