Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontrola na stazi

VIDEO Hrvatski policajci na slovenskim skijalištima...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Često u zadnje vrijeme govorimo o nategnutim odnosima Hrvatske i Slovenije. No, ipak ima i sjajnih primjera suradnje.

Hrvatski policajci pomažu na slovenskim skijalištima koje posjećuje i puno naših turista. Da ne bi bilo zabune hrvatski policajci skijaše neće kažnjavati.

Pročitajte i ovo Policijska kontrola na granici NOVE MJERE Slovenija će zatražiti produljenje kontrole na granici s Hrvatskom Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Oglasio se i Jandroković Božinović objasnio što znače punktovi na granici i hoće li ometati prolazak putnika

Riječ je o pomoći u policijskom poslu, prije svega u sporazumijevanju u postupcima koje slovenski policajci vode s hrvatskim državljanima. Njih je na slovenskim skijalištima iz godine u godinu sve više, čak polovica turista na Rogli su Hrvati.'Kada vide svoje policajce, gosti se osjećaju kao kod kuće, tu je slovenska policija napravila puno', kazao je Damjan Pintar, direktor programa Unitur.

>> Policajci pomogli obitelji za čiju su priču doznali u Dnevniku Nove TV

Slovensko-hrvatski policijski duet s današnjim vremenom nije imao puno sreće, ali to ih nije spriječilo u obavljanju posla. U slučaju da alkotest pokaže preveliku količinu alkohola u krvi, slijedi kazna.

'Visina kazne niža je nego u cestovnom prometu, ali tu je još jedna dodatna sankcija, a to je da se prekršitelju onemogući daljnje skijanje', kazao je Alojz Sladič iz PU Ljubljana.

Jednako je i s oduzimanjem vozačke dozvole. Srećom pijanih skijaša nema puno, u posljednje dvije godine na svim slovenskim skijalištima bilo ih je ukupno 1000. Najčešće su precijenili vlastite mogućnosti ili su skijali izvan skijališta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene