Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmjena udžbenika

'U njihovim godinama sjedio bi na drvetu samo da dobijem knjigu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je prodaju osnovnoškolskih i srednjoškolskih udžbenika kod Muzeja suvremene umjetnosti kako bi se uvjerio da su prodavačima školskih udžbenika, uglavnom djeci, osigurani logistički uvjeti.

Gradonačelnik je u pratnji pročelnika gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića obišao prostor ispred MSU-a gdje je za oko 500 djece i njihovih članova obitelji osiguran prostor za izlaganje knjiga, sanitarni čvor u suterenu muzeja i voda.

Bandić je prostor kod MSU-a ocijenio dobrim za prodaju udžbenika te obećao da će se osigurati rezervna lokacija ako prodaju udžbenika ometu vremenske neprilike, ukoliko se utvrdi da je taj prostor premalen ili ako će djeca željeti prodavati knjige na nekoj drugoj lokaciji.

Na novinarski upit ne bi li bilo bolje da zbog vrućina prodaja udžbenika bude organizirana u nekom zatvorenom prostoru, gradonačelnik je odgovorio: 'Pustite vi mlade ljude, ja kad sam bio njihovih godina, ja bih sjedio na drvetu samo da dobijem knjigu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za dvoje učenika Školske torbe lakše, ali i novčanici roditelja - čak za jednu plaću Slika nije dostupna 833 obitelji Bandić: Besplatni udžbenici za srednjoškolce iz obitelji s troje i više djece

>> Ispred MSU učenici prodavali rabljene udžbenike

Pomoćnica ravnateljice MSU-a Nataša Ivančević rekla je da je prodaja udžbenika predviđena do početka nove školske godine, 3. rujna, a da je radno vijeme, prema željama prodavača, od osam ujutro pa do prvog sumraka. Dodala je da je osim osnovnih uvjeta, osigurana i pojačana služba čišćenja. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene