Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imaju još 10 dana...

Gdje je novac: Kad će Sanader i Ježić vratiti te silne milijune?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državi još nije vraćen nezakonito stečen novac u slučaju HYPO - INA MOL, unatoč pravomoćno donesenoj presudi! Stranke u postupku presudu su primile tek drugog srpnja, pa je rok za ovrhu još deset dana. Predsjednik Ivo Josipović, priopćeno nam je iz Ureda Predsjednika, novac tvrtke Dioki koja mu je donirala 200 tisuća kuna u predizbornoj kampanji - ne planira vratiti.

Od presude - država nikako da se naplati. Bivšem premijeru blokirana je sva imovina, pa će mu se nekretnine u iznosu od 3 milijuna i 600 tisuća kuna oduzeti.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Slika nije dostupna Velik udarac pravosuđu Objavljeni detalji presude arbitražnog suda: Otkriveno zašto je Hrvatska izgubila spor s MOL-om

Novac u proračun treba vratiti i Robert Ježić. I to 5 milijuna eura koji su navodno još uvijek na računu u Švicarskoj. još 25.10.2012. godine Ježić je rekao sucu Ivanu Turudiću da će novac uplatiti u roku od 30 dana.

Ipak ni dan danas ni Sanader ni Ježić novac nisu vratili. Tek 2. srpnja preuzeli su dostavnicu, pa imaju još 10 dana.

Turudić Ježiću: Gdje je novac?

Novac ne planira vratiti ni predsjednik Josipović kojemu je Ježićev DIOKI u kampanji donirao 200 tisuća kuna. Iz Ureda predsjednika danas poručuju da se u presudi INA MOL ne spominje Dioki već Dioki Holding - registriran u Švicarskoj, iako je i jednoj i drugoj tvrtki poveznica - Robert Ježić, donosi Dnevnik Nove TV.

'Predsjednik Republike obvezao se vratiti donaciju koju mu je uplatilo hrvatsko trgovačko društvo DIOKI d.d. kao doprinos u izbornoj kampanji ako se pokaže kako je riječ o novcu koji potječe iz kriminalne aktivnosti te da će pozvati brojne političke, kulturne, zdravstvene i druge organizacije koje su dobile od te tvrtke donacije da učine isto. Presuda Ivi Sanaderu na koju se pozivate ne odnosi se na tu tvrtku već na tvrtku Dioki Holding AG, Banhofstrasse 10, CH.63 Zug iz Švicarske. U presudi nema podataka koji bi ukazivali da je novac ostvaren kaznenim djelom za tu tvrtku korišten za bilo kakve donacije u Hrvatskoj, neposredno ili preko tvrtke DIOKI d.d. sa sjedištem u Hrvatskoj', stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Sada se čeka potez Državnog odvjetništva. Oni bi trebali odlučiti kojim će putem ići prisilna naplata, što je krajnji rok, ne sjedne novac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene