Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kadrovska križaljka traje i dalje

GDJE JE TIMOV TIM?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još uvijek nije u potpunosti složen Timov Tim - kako je premijer Orešković nazvao svoju Vladu. Ulazi se u četvrti tjedan rada bez ministra branitelja i bez svih zamjenika i pomoćnika ministara.

Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i MOST-a dulje od planiranog popunjava kadrovsku križaljku. Zapinje li zbog manjka ljudi ili zbog političkih apetita?

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Sjednica od 14 sati Vlada danas o akcijskom planu za administrativno rasterećenje gospodarstva Srušio se most u Baltimoreu - 4 Tragedija u Baltimoreu VIDEO Jedna osoba preminula, sve je manje nade za nestale u rijeci: Otkriveno zašto se brod zabio u most

U novi tjedan ulazimo s ovim obećanjem. 'Nije bitno mjesec dana gore dolje ako se izaberu stručni i kompetentni ljudi, dajmo im mjesec dana. Naoko smo izgubili, ali vratit će se 5 puta ako izaberemo kompetentne ljude. Koalicijska vlada nije laka to su mukotrpni pregovori', rekao je Milan Bandić.

Imena iz svoje kvote ne spominje HSS-ov Branko Hrg. Očekuje 5 do 6 mjesta u ministarstvima kako zamjenička tako i pomoćnička.

'Apsolutno je ministarstvo poljoprivrede prioritet, to je naša strateška grana, to je poduzetništvo, obrt, gospodarstvo, zaštita okoliša, obrazovanje, zdravstvo', rekao je Hrg

HSS čeka zamjenika u ministarstvu poljoprivrede, a BUZ u socijali. Pravaši neće zamjenike, ali su pripremili 242 životopisa za potencijalne pomoćnike.

'Smatram da raspolažemo i da smo ponudili stručne obrazovane i mlade ljude, primjera radi, mi smo za ministarstvo poduzetništvo aplicirali Darija Marinića koji je 2015. godine proglašen menadžerom godine', rekao je Pero Čorić, saborski zastupnik HSP AS

Domoljubna koalicija tvrdi, nemaju problem s dogovorom. Sve se oduljilo zbog uvjeta MOST-a. Most je isposlovao 5 mjesta zamjenika ministara. Navodno je riječ o resorima financija, turizma, zdravstva, graditeljstva i regionalnog razvoja.

'Ako se uspijemo složiti onda će to biti unutar tjedan dana', rekao je Božo Petrov, potpredsjednik Vlade. Kada riješe pomoćnike, Domoljubna koalicija i Most trebaju se baciti na državne agencije, urede i zavode.

'Prošla vlada nije izgubila izbore jer smo mi ljepši ili pametniji, već zbog nesposobnosti. Svi koji su došli politički postavljeni trebaju otići, ali to ne znači da moraju otići i oni koji su se iskazali u agencijama i državnim tvrtkama. Moguće je da će netko od njih tamo i ostati', kaže Čorić.

Kadroviranje u javnim tvrtkama poseban je izazov. 'U ovoj situaciji je propisano i sve ide po postojećem zakonu, ali vjerujem da će doći do promjene zakona i da će se ići na ne političko već profesionalno kadroviranje', rekao je Hrg.

Četvrti tjedan vladanje pred premijerovim je Timom. A obećanje o zamjenicima i pomoćnicima ministara te o ministru branitelja možda ispune i križaljku popune.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene