Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo osam osoba

Kabul: Obračuni kod zračne luke, naši vojnici dobro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji su razmiješteni u sklopu međunarodnih snaga u Kabulu, nisu sudjelovali u dvama incidentima koji su se u srijedu dogodila u zračnoj luci u Kabulu i nisu bili u neposrednoj opasnosti, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).

Na širem području oko međunarodne zračne luke u Kabulu (KAIA) i u samoj zračnoj luci u srijedu u prijepodnevnim satima po hrvatskom vremenu zabilježena su dva veća oružana incidenta u kojima je ukupno poginulo osam osoba - šest pripadnika snaga ISAF-a, jedan pripadnik Afganistanske narodne armije (ANA) te jedan civil, dok je istodobno ranjeno devet pripadnika ANA-e.

Pripadnici Oružanih snaga RH - njih ukupno 12 (deset članova helikopterskog mentorskog tima i dva člana stožernog osoblja) koji su razmješteni u Kabulu na lokaciji zračne luke KAIA su dobro, nisu sudjelovali u navedenim događajima i nisu bili u neposrednoj opasnosti, ističe MORH.

Prema trenutno dostupnim informacijama, u prvom incidentu koji je zabilježen u srijedu, grupa pobunjenika je napala pripadnike snaga ISAF-a i ANA-e na području šireg prstena oko aerodromu KAIA, pri čemu je poginulo šest pripadnika ISAF-a i jedan civil, a pet pripadnika ANA-e je ranjeno. U drugom incidentu koji se dogodio u samoj zračnoj luci KAIA u međusobnom sukobu i obračunu pripadnika ANA-e, pripadnik zrakoplovstva ANA-e ubio je jednog, a ranio četvoricu svojih kolega. (Hina)

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Josip Briški (Foto: MORH) dvojica vojnika stabilno Tijelo poginulog vojnika u petak u Zagrebu: ''Priredit ćemo doček sa svim vojnim počastima, kako priliči hrvatskom vojniku''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene